Παρουσίαση βιβλίου « Χαρά η καλύτερη θεραπεία » του Γιώργου Πιντέρη



Κυριακή 26 Μαΐου 2013 – ώρα 20.00
αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου


Όταν η ιατρική δεν μπορεί να εξηγήσει τα συμπτώματά μας, τότε αναλαμβάνει η ψυχολογία. «Πες μου το ψυχοσωματικό σου σύμπτωμα και θα ξέρω κατά 50% πώς είναι η ζωή σου». Το βιβλίο αυτό μας δείχνει συγκεκριμένους τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα ψυχοσωματικά προβλήματά μας. Μας μαθαίνει πώς
να διαχειριζόμαστε το χρόνο, το χρήμα και την εργασία έτσι ώστε να μη μετατρέπουμε το καθημερινό στρες σε άγχος. Όλα αυτά, βέβαια, με επιστημονικό χιούμορ.

Το πόρισμα αυτού του βιβλίου είναι:

Λίγη καθημερινή τρέλα είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να έχουμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.


Λίγα λόγια για το συγγραφέα

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1948 και έκανε σπουδές στην αεροναυπηγική στο Λονδίνο, από το 1966 μέχρι το 1968, οπότε διέκοψε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Ως ψυχολόγος έγινε γνωστός από τη ραδιοφωνική εκπομπή τού (τότε) Πρώτου Προγράμματος «Γνώρισε τον εαυτό σου». Γύρισε οριστικά στην Ελλάδα το 1982, έπειτα από δέκα χρόνια σπουδών στη συμβουλευτική ψυχολογία. Από τότε έχουν εκδοθεί είκοσι δύο βιβλία του. Έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές κι έχει δώσει σεμινάρια και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα. Αν και η ειδικότητά του είναι οι ψυχοσωματικές διαταραχές, έπειτα από τριάντα πέντε χρόνια σε αυτό το επάγγελμα έχει γίνει ειδικός και στις... συντροφικές σχέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ