Με μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και δικηγόρου κ. Στεφανίας Σουλή ‘Αθέατη Βία ‘ που διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’ .




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                              Γλυφάδα, 30 Νοεμβρίου 2013

            Με μεγάλη επιτυχία, μέσα στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων του Public Γλυφάδας , πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013 η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και δικηγόρου κ. Στεφανίας Σουλή ‘Αθέατη Βία ‘ εν όψει της παγκόσμίας ημέρας για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών που διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’ .
            Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλοσώρισμα και την παρουσίαση του πάνελ από την Προέδρο κ Λένα Μαυρακάκη , η οποία ήταν και συντονίστρια .
Η κ. Μαυρακάκη αναφερόμενη στην κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων βίας στην οικογένεια σ
την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση ή το μορφωτικό επίπέδο των μελών της τόνισε ότι   μια στις τρεις οικογενειες  αποτελεί πεδίο μαρτυρίου, με θύματα γυναίκες ,  ανυπεράσπιστα παιδιά, ή ανήμπορους υπερήλικες.Ναι , η βία μέσα στην οικογένεια δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, είναι σοβαρή κοινωνική παθογένεια.’ Εμείς απαιτούμε την προστασία, ιδιαίτερα της γυναίκας, σε βάρος της οποίας συνήθως εκδηλώνεται η ενδο-οικογενειακή βία .
Στη συνέχεια μίλησε για διάφορα πραγματικά περιστατικά και πόσο μπορούν όλοι/όλες  μαζί να τα αντιμετωπίσουν αλλά και συγχρόνως να βοηθήσουν στα κρούσματα βίας. ‘ Πρέπει  να μάθουν οι γυναικες ότι δεν είναι μόνες  και ότι δεν είναι οι μόνες. Πρέπει να σταματήσουν τα ταμπού αλλά και ο φόβος ή η αδιαφορία που έχουμε όλοι μας  στο να μην εμπλακούμε σε τέτοιες καταστάσεις .’

Στη συνέχεια η κ. Μίνα Νεγρεπόντη , ηθοποιός , συγγραφέας και σκηνοθέτης , ανάγνωσε απόσπασμα από πραγματικό περιστατικό του βιβλίου με τρόπο ιδιαίτερα θεαματικό όπως όλοι έχουμε συνηθίσει την κ. Νεγρεπόντη στις ερμηνείες της

Η κ. Στεφανία Σουλή, η συγγραφέας του βιβλίου ‘ Αθέατη Βία ‘ και  δικηγόρος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση γυναικείων προβλημάτων, η οποία έλαβε το λόγο αμέσως μετά, αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να γράψει αυτό το βιβλίο , το οποίο είναι ένας οδηγός αυτοβοήθειας για τη γυναίκα και αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε επί 12 συνεχή χρόνια μέσα στη  Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων -Υπουργείο Εσωτερικών (2011), τις υπηρεσίες που  παρέχει ως νομικός συμβουλος και τη  στήριξη σε θύματα βίας στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και υποστήριξης της Μη Kυβερνητικής Οργάνωσης  WIN –HELLAS. (2012- έως σήμερα), τη συμμετοχή της ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και επαγγελματιών σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα βίας κατά των γυναικών και ισότητας των φύλων.

Η κ. Βασιλική Λιάφου ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, στη δική της παρέμβαση, ανέδειξε τη διάσταση των κρουσμάτων βίας , τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 47% στο διάστημα 2010 -2013 και μίλησε βάσει επιστημονικών δεδομένων  για την ενδοοικογενειακή βία .

Η κ. Εβίτα Ευαγγέλου κοινωνική λειτουργός στο Δήμο Γλυφάδας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας , Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών μίλησε για τις παρεμβάσεις της κοινωνικής λειτουργού και τα περιστατικά που αντιμετωπίζει  καθημερινά στον εργασιακό  χώρο καθώς και για τις μελέτες που έχει  αναπτύξει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας από το 2011 έως και σήμερα .
           
Η συζήτηση έκλεισε με ερωτήσεις και απαντήσεις των θεατών, ενώ αρκετοί άνδρες αναφέρθηκαν στη βία εναντίον των ανδρών , κάτι το οποίο πραγματικά υπάρχει όχι όμως σε τόσο μεγάλη διάσταση όσο στις γυναίκες .Πολλοί ζήτησαν να επαναλειφθεί μία παρόμοια σύζήτηση γιατί τα θέματα ήταν σοβαρά , πολλαπλά και ατελείωτα . Η   κ Μαυρακάκη  υποσχέθηκε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά και ευχαρίστησε θερμά τους παρεβρισκόμενους ,  ιδαίτερα ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορη, τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο  και  την κ. Αθηνά Λιγνού για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης .



 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης ‘ Μαζί για τη Γλυφάδα’ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος , η αρχηγός των ‘ Ανοιχτών Οριζόντων ‘ κ. Αθηνά Λιγνού , για λίγο παρέστη ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Στάθης Γεωργούλας , η τέως αντιδήμαρχος και δημ. σύμβουλος κ Καλλιόπη Ζαμπετονίδου ,ο Πρόεδρος του εξωραιστικού- πολιτιστικου συλλόγου ‘ ο Παρθενών ‘ κ. Βασίλης Διαμαντής , ο Αντιπρόεδρος του εξωραιστικού συλλόγου - πολιτιστικου συλλόγου ‘ Νέα Ευρυάλη’ κ. Σέλιος Κατομέρης ,η πρόεδρος του πολιτιστικου συλλόγου ‘ Σύνδεσμος φίλων χορού και παράδοσης’ κ. Αναστασία Βατιμπέλα, η Πανεπιστημιακός και επίτιμο μέλος του σωματείου της Ένωσης γυναικών Γλυφάδας κ. Χριστίνα  Αργυροπούλου, η κ. Ρομποτή ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια , αρκετοί δικηγόροι και γυναίκες γιατροι της πόλης μας .


Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης , τις εκδόσεις ‘ Ψυχογιός’ και το βιβλιοπωλείο Public Γλυφάδας που διέθεσε την αίθουσά του και παρείχε άψογη εξυπηρέτηση στην εκδήλωση .

           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ