Συνέντευξη του Γιώργου Αγγελόπουλου Δημοτικού Συμβούλου -Αρχηγού της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί για την Γλυφάδα" στη δημοσιογράφο Μ. Τσικνακη





Πολύς θόρυβος γίνεται τελευταία στη Γλυφάδα από μερίδα του τοπικού τύπου με δημοσιεύματα τα οποία   στρέφονται εναντίον του   Δημάρχου  κ. Κώστα Κόκκορη, του  Υπουργού  Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και εναντίον του  Δημοτικού  Συμβούλου  και Αρχηγού   της Δημοτικής Παράταξης  ’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ  ΓΛΥΦΑΔΑ’’ κ. Γιώργου Α. Αγγελόπουλου,  ο οποίος μαζί με άλλους Δημοτικούς  Συμβούλους ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο  την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου για τη δημιουργία χώρων πρασίνου καθώς και  για την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου  για την  αποπεράτωσή του με δωρεά.
Συναντήσαμε  τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο στις 19/12 σε εκδήλωση  του Συλλόγου ‘’ΠΑΡΘΕΝΩΝ’’ και ευχαρίστως δέχθηκε να μας παραχωρήσει μια μαγνητοφωνημένη συνέντευξη  στην οποία απάντησε με σαφήνεια σε όλες τις  ερωτήσεις  μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιώργο τελευταία έχεις γίνει στόχος  από μερίδα του τοπικού τύπου, γιατί;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν  πιστεύω ότι έχω γίνει στόχος από τον τοπικό τύπο, αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα δημοτικά δρώμενα, και χωρίς ποτέ να το ζητήσω, έχουν γραφεί εκατοντάδες θετικά σχόλια και επαινετικά δημοσιεύματα για το άτομό μου. Τους ευχαριστώ. Δεν με ενοχλεί καθόλου η καλόπιστη κριτική και  θεωρώ  ότι είναι ένα  θετικό και χρήσιμο εργαλείο  ελέγχου για την πληρέστερη  άσκηση της εξουσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Επομένως θεωρείς θετικά τα διάφορα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον σου!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θεωρώ θετικό και χρήσιμο κάθε καλόπιστο δημοσίευμα που ανταποκρίνεται στην αλήθεια και υπηρετεί το δίκαιο, την ηθική  και το  Δημόσιο συμφέρον, ανεξάρτητα αν αυτό στρέφεται  εναντίον μου ή όχι. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι κρίνονται από τους τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες τους και από κανέναν άλλο. Υπήρξε πράγματι τελευταία, ένα και μοναδικό κατευθυνόμενο εναντίον μου από ‘’φίλιες δυνάμεις’’ κείμενο, που δημοσιεύθηκε σε περιστασιακά εκδιδόμενο έντυπο και στο διαδίκτυο και το οποίο κοινοποιήθηκε από το συντάκτη του σε αρκετές ιστοσελίδες και  δεκάδες συμπολίτες μας. Το κείμενο αυτό λειτούργησε εντελώς αντίθετα από ότι πίστευαν οι εμπνευστές του, γιατί σε αυτή την πόλη ζούμε και λίγο ή πολύ ο βίος και η πολιτεία του καθενός μας  είναι γνωστά  και η κοινωνία αποδίδει δικαιοσύνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έγινες  σαφής. Τελικά τι έχει γίνει με το Παλαιό Δημαρχείο, σας κατηγορούν ότι έχετε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό για κατασπατάληση εκατομμυρίων..
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και μπορώ να αποδείξω τα λεγόμενά μου με στοιχεία. Στο Δημοτικό Συμβούλιο  ήλθε για ψήφιση εκτός ημερησίας διατάξεως  το θέμα της παραλαβής του έργου της Αποπεράτωσης του Παλαιού Δημαρχείου. Μετά την ανακοίνωση του θέματος από την Πρόεδρο ο Δήμαρχος μας είπε ότι έχουμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το έργο να ολοκληρωθεί με δωρεά. Η προηγούμενη  εργολαβία είχε τελειώσει πριν  από ένα χρόνο και   υπήρχε ένα υπόλοιπο οφειλής  σαράντα περίπου χιλιάδων ευρώ (40.000) που έπρεπε  να πληρωθεί για να κλείσει η  εργολαβία και να αναλάβει ο δωρητής την αποπεράτωση.
.Αυτό το θέμα ψηφίσαμε!!Αυτό το έγκλημα κάναμε!!Ψηφίσαμε να γίνει η οριστική παραλαβή του έργου,  να  πληρωθεί ο εργολάβος με το υπόλοιπο της  οφειλής ποσού  40.000 ευρώ και να τελειώσει επιτέλους  με δωρεά το Παλαιό Δημαρχείο!!! Έχω στη διάθεσή σου επικυρωμένο απόσπασμα  από τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα σου δώσω να το δημοσιεύσεις για να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας όλη την αλήθεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι πραγματικά ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά τι γίνεται με το θέμα της Πειθαρχικής Δίωξης από την Περιφέρεια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είναι ποινικό Δικαστήριο αλλά  ένα Πειθαρχικό Όργανο που ελέγχει καταγγελίες που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Μετά την αναφορά που έκανε το  2010 ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Γεωργόπουλος,  ο οποίος ήταν μέλος  και των τριών προηγούμενων  Διοικήσεων του Δήμου  με Δημάρχους  τους Στέλιο Λανδράκη, Στέλιο Σφακιανάκη και Γιάννη Θεοδωρόπουλο,με την οποία κατήγγειλε ότι ο Δήμος δαπάνησε κατά την περίοδο των ετών  2000-2010 το  υπερβολικό ποσό χρημάτων των 750.000 (επτακοσίων πενήντα χιλιάδων) ευρώ για την ανακατασκευή – συντήρηση του Παλαιού Δημαρχείου, έγινε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το έτος 2013 με σχετικό πόρισμά του ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των  26 Δημοτικών Συμβούλων που ψήφισαν  την  127/2012   απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου από τον τελευταίο ανάδοχο, προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίες για την αποπεράτωσή του  από το Δωρητή.
 Συνεπεία αυτού ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, μας απέστειλε σχετική κλήση για απολογία τον Αύγουστο του 2013 εφαρμόζοντας τα διαλαμβανόμενα στο εν λόγω πόρισμα. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τις τροποποιημένες διατάξεις του Καλλικράτη παρέπεμψε το φάκελο στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού ο ίδιος από το Νόμο πλέον δεν μπορεί ούτε να επιβάλει ποινές ούτε και να απαλλάξει. Την αρμοδιότητα αυτή είτε επιβολής ποινής είτε απαλλαγής ασκεί αποκλειστικά το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η παραπομπή λοιπόν σε αυτό γίνεται για την εξέταση του φακέλου ώστε να διερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για διάπραξη αδικημάτων ή όχι.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι περιέχει τελικά αυτός ο φάκελος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Φάκελος περιέχει τις κλήσεις των 26 συμβούλων σε απολογία, τα απολογητικά υπομνήματα των συμβούλων, την έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την  127/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την  απόφαση που ψηφίσαμε οι 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι για την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου ήταν ουσιαστικά τυπική αφού αυτή ήδη είχε συντελεσθεί αυτοδίκαια  λόγω της  καθυστέρησης της παραλαβής του από την αρμόδια επιτροπή λόγω του μη έγκαιρου ορισμού των μελών που θα συμμετείχαν σε αυτή από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Συνεπώς θεωρώ ότι κάναμε το καθήκον μας για το συμφέρον του Δήμου μας και των Πολιτών της Γλυφάδας και δεν διαπράξαμε κανένα αδίκημα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιώργο απάντησες και νομίζω ότι κάλυψες και αυτή την ερώτησή μου. Με τα οικόπεδα Παπαδημητρίου σας έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική πράξη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για το θέμα αυτό υπάρχει σχετική δήλωση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που αναφέρει όλο το ιστορικό της υπόθεσης  και με το κείμενο της οποίας είμαι απόλυτα σύμφωνος. Αυτό που θέλω να σε  πληροφορήσω είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον ουδενός. Έχει γίνει μόνο μια προκαταρκτική εξέταση κατόπιν καταγγελιών δημότη. Απεναντίας έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  που αποφαίνονται για τη νομιμότητα των σχετικών ενταλμάτων για την αγορά των οικοπέδων η οποία προβλέπεται ως διαδικασία άλλωστε και από ρητή διάταξη στο Νόμο (απευθείας αγορά). Για το σύννομο της διαδικασίας αυτής έχουν αποφανθεί σχετικά και οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί από τους εμπλεκομένους Δημοτικούς Συμβούλους αναφέρουν ότι παραπλανήθηκαν από τη Διοίκηση και ψήφισαν τα παραπάνω θέματα, εσύ τι έχεις να μας πεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ  δεν παραπλανήθηκα από κανέναν και είμαι υπερήφανος που είμαι ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου και έδωσαν τέλος στην αγωνία των συμπολιτών μας κατοίκων της περιοχής που από το 1969 περιμένουν την ανάπλαση του χώρου και την κατασκευή  πλατειών και πρασίνου, είμαι επίσης υπερήφανος που ψήφισα την οριστική παραλαβή του έργου του Παλαιού Δημαρχείου το οποίο έχει ήδη αποπερατωθεί με δωρεά και κοσμεί την πόλη μας.
-Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για το χρόνο που μου διέθεσες και θα δημοσιεύσω το κείμενο χωρίς διορθώσεις..
-Και εγώ σε ευχαριστώ που θα δημοσιοποιήσεις τις απόψεις μου. Καλές γιορτές σε σένα, στην οικογένειά σου και σε όλους τους συμπολίτες μας.
                                                                       






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ