Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’




            Το Σάββατο στις 8 Μαρτίου του 2014 η

γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας με την χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο ΠΑΛΑΣ της Γλυφάδας . Το πλήθος των παρευρισκομένων  ενθουσιάστηκε με το  κατάλληλα διακοσμημένο περιβάλλον για την ημέρα της γυναίκας , το καλό φαγητό , την μουσική και το χορό και έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία   ευχαρίστησε  όλες και όλους τους παρευρισκόμενους που  ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα .

Στην ομιλία της τόνισε ‘’ Σήμερα είναι ημέρα  τιμής και αναγνώρισης του  χρέους μας απέναντι 
στη γυναίκα , στη γυναίκα που αγωνίστηκε για μια καλύτερη θέση στη κοινωνία , που βοήθησε με τη στάση της να απολαύσουμε και να δημιουργήσουμε . Σήμερα πρέπει να θυμούμαστε πάντα ότι  όσο η γυναίκα  θα μένει στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιθώριο, ο ήλιος θα φωτίζει τη μισή γη. Η κατάργηση  της βίας και η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μείωση της φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δίκαιη διακυβέρνηση.’’
Και συνέχισε ‘’Μας τιμωρουν : αύξηση των ορίων ηλικίας- τουλάχιστον κατά 5 χρόνια-, αλλά και η μείωση των συντάξεων κατά 6% κατά έτος. Οι αλλαγές  αυτές τα προσεχή χρόνια, θα επηρεάσουν περισσότερες από 250.000 γυναίκες!’’
Στο τέλος της ομιλίας της είπε ‘’Αλίμονο στην κοινωνία μας- την κάθε κοινωνία-που στο βωμό του κέρδους, συνθλίβει τη «γυναίκα- μητέρα» σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό και δημογραφικό ζήτημα’’.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε to διοικητικό συμβουλιο , τις γυναίκες μέλη που πρόσφεραν διάφορες δημιουργίες τους για την λαχειοφόρο, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης , τα ιατρικά κέντρα και τους γιατρούς που προσέφεραν δωρεάν εξετάσεις , τον κ. Δημήτρη Τσαμπίρα που προσέφερε όλα τα λουλούδια στο σωματείο και κάλεσε στο βήμα το δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη .
       Ο Δήμαρχος , στην ολιγόλεπτη ομιλία του ,συνεχάρη το σωματείο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και για την θεαματική προσέλευση του κόσμου. Μίλησε για τη γυναίκα και το ρόλο της στην κοινωνία , στην πολιτική αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση  και ευχήθηκε στο σωματείο να συνεχίσει τις γόνιμες δράσεις του πολιτισμού , της αγάπης και της αλληλεγγύης .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, η Πρόεδροςτου Δημ. Συμβουλίου κ. Άννα Σάκου , η αντιδήμαρχος Πόλης- Προστασίας και Αλληλεγγύης και τομεάρχης του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας του ΚΑΠΠΑ κ. Ζαμπετονίδου Καλλιόπη-Γλυκερία , ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στάθης Γεωργούλας ,η αντιδήμαρχος Διοικητικού και πρόεδρος της Επιτροπής Παδείας κ. Μαρία Βουγιουκλή, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεβίζος, ο τέως αντιπρόεδρος του δημ. Συμβουλίου κ. Σπύρος Δήμου , ο Αντιπρόεδρος του Γκολφ κ. Σπύρος Καρατζιάς , ο αρχηγός της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ‘Μαζί για τη Γλυφάδα’ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, η τέως Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Νατάσα Αργυροπούλου, ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Άριστείδης  Παναγόπουλος, ο τέως αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κόκκορης Γιώργος , ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών και πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας κ. Γιώργος Σηφάκης ,   ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας της δημ. παράταξης ‘ η Γλυφάδα μας’ κ. Γιώργος Παπανικολάου , ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Γλυφάδας και υποψήφιος δημ. σύμβουλος με την Δημ. Παράταξη ‘η Γλυφάδα μας ‘κ. Εμίλιος Βουγιουκλάκης,  η Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας και υποψήφια δημ. σύμβουλος με τον κ. Παπανικολάου κ. Άννα Καυκά, οι υποψήφιοι  δημοτικοί  σύμβουλοι με τον κ. Παπανικολάου κ. Νίκος Τσιώλης και κ. Στέλιος Κουρουπάκης , ο εκπρόσωπος από την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου κ. Στέλιου Δίβαρη  , κ. Κώστας Γκόκας , η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Δυνατή Γλυφάδα ‘Κώστα Κόκκορης’  κ. Γεωργία Αγγελοπούλου ,ο υπεύθυνος λειτουργίας και δομών του ΔΑΚ Γλυφάδας κ. Ελαιόπουλος , ο  σύμβουλος κοινωνικών προγραμμάτων κ. Βασίλης Παλιούρας, ο διευθυντής του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας κ. Δημήτρης Κεχρής , η υποδιευθύντρια του Δημ. Ωδείου Γλυφάδας κ. Καλλίλα Βιργινία  , η Πρόεδρος του’’ Συνδέσμου Χορού και Παράδοσης’’ κ. Αναστασία Βατιμπέλα ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών ,με πολύ μεγάλη παρουσία από το σύλλογό της , ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών κ. Γρηγόρης Ζιάγκας , η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του πολιτιστικου συλλόγου ‘’Παρθενών’’ κ. Ελένη Κοντού και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών , η μικροβιολόγος και χορηγός της Ένωσης κ. Ξένια Στέφα , ο χορηγός μας κ. Γιώργος Μπάμπαλης  των φροντιστηρίων Αγγλικών ‘’Μπάμπαλης’’, η χορηγός μας και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης κ. Νέλλη Παλιβού- Μιζικίρη .

Από τον τοπικό τύπο  ο φωτορεπόρτερ του nοτια-press κ. Μάνος Πουλάκης , η κ. Μαρία Τσικνάκη από το Τόλμη στα Νότια και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας,  

                      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ