ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Απλά ατύχησες!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος;  Απλά ατύχησες!

Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος;  Ατύχησες εσύ αλλά και ενδεχομένως πολλοί ακόμη.  Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει το Υπουργείο Υγείας, αλλιώς δεν μπορούμε να δώσουμε λογική εξήγηση στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
υπουργείο υγείας logoΑπό τις 11 Μαρτίου έχουμε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που βιώνουν 8 ασθενείς που απευθύνθηκαν σε εμάς, αλλά και σε άλλα κοινωνικά ιατρεία, αφού έχουν την ατυχία να νοσούν με ηπατίτιδα.  Αποστείλαμε και με φαξ στο γραφείο του Υπουργού Υγείας το αίτημα και
γνωστοποιήσαμε και δια ζώσης το πρόβλημα, γιατί εν τέλει είναι πολύ σοβαρό και άπτεται και της δημόσιας υγείας, χωρίς όμως να λάβουμε καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.
Δυστυχώς το ιατρείο μας δεν έχει τα απαραίτητα, πανάκριβα, φάρμακα για να τα διαθέσει στους ασθενείς, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν  την ασθένεια και σε άλλους πολίτες!
Εμείς κάνουμε άλλη μια, δημόσια αυτή τη φορά, έκκληση στο Υπουργείο Υγείας και ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.  Δηλαδή να βρεθεί άμεσα η απαραίτητη αγωγή για αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να εγγυηθεί το Υπουργείο Υγείας ότι ανάλογες περιπτώσεις θα τις καλύπτει αυτόματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  αλλιώς όλη η κοινωνία θα κινδυνεύει από την ανάλγητη και αινιγματικά ανεύθυνη πολιτική του Υπουργείου Υγείας, να αφήνει ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες χωρίς θεραπεία.
Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα μας, που εστάλει με email στις 11/03/2014 αλλά και με fax.
+++
———- Forwarded message ———-
From: Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού <mkiellinikou@gmail.com>
Date: 2014-03-11 15:36 GMT+02:00
Subject: Κατεπείγουσα έκκληση για φαρμακευτική αγωγή ασθενών με ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C
To: minister@yyka.gov.gr, Adonis Georgiadis <g-adonis@otenet.gr>
Cc: gge@ggk.gr
    Ελληνικό 11/03/2014
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Γ.Γ. Υπουργού Υγείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Κατεπείγουσα έκκληση για φαρμακευτική αγωγή ασθενών με ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C
Κύριε Υπουργέ,
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει κατεπείγουσα έκκληση για την  άμεση αντιμετώπιση του πολύ  σοβαρού ζητήματος της μη κάλυψης με θεραπευτική αγωγή των ασθενών με ενεργό ηπατίτιδα Β ή ηπατίτδα C. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς δεν λαμβάνουν συστηματικά το θεραπευτικό σχήμα.  Ενίοτε μπορεί να το λαμβάνουν αποσπασματικά με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία. Η συγκεκριμένη αγωγή ειδικά με τα σκευάσματα Pegasys inj και Copegus που συνήθως χορηγούνται είναι απαγορευτική για αυτούς τους ασθενείς λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ αρκετά  συχνά  και τα κοινωνικά ιατρεία αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την αγωγή.
Το πρόβλημα αφορά συνήθως νεαρά άτομα, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην κοινωνία και τους ασθενείς και  πρέπει άμεσα να δοθεί η δέουσα λύση της πρόσβασης στην φαρμακευτική αγωγή.
Το ζήτημα των συγκεκριμένων φαρμάκων είχε και πάλι τεθεί στην επίσκεψή μας στο Υπουργείο τον Ιανουάριο 2014 καθώς και με γραπτό μας αίτημα.
Αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ασθενείς τους οποίους αδυνατούμε να καλύψουμε και χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια σας!
Στην διάθεσή σας,
Βασιλική Ηλιοπούλου (κινητό τηλ. επικοινωνίας …)
εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμανση αυτού του μηνύματος Κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητών της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. και 1η Σύναξη για το έτος 2013.

Τρόφιμα που δεν χαλανε