Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 27, 2013

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ

Εικόνα
Απο τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ Γλυφάδας Γεωργιο Αγελοπουλο    Η Βασιλική Πανούση – Παπαδάκη γεννήθηκε στην ΑμυγδαλιάτουΝομού Φωκίδος. Αποφοίτησε από τοΙδιωτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Φωτόπουλου στο Κολωνάκι. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή Αθηνών με καθηγητές τον Αλέκο Σακελάριο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ελένη Χατζηαργύρη κ.α. και στη συνέχεια σπούδασε Κοινωνιολογία και Δημόσιες Σχέσεις στον Καναδά. Από το 1964 άρχισε να γράφειστιςΡουμελιώτικες εφημερίδες‘’ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ’’, ‘’ΝΑΥΠΑΚΤΙΚΑ ΝΕΑ’’, ‘’ΦΘΙΩΤΙΔΟΦΩΚΙΣ’’ και‘’Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ’’ ενώ μέχρι το 1966 ήταν αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας ‘’ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ’’. Εργάστηκε για μικρά χρονικά διαστήματα στις εφημερίδες ‘’ΒΡΑΔΥΝΗ’’, ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’’, ‘’ΑΘΛΗΤΙΚΗ’’ και στα περιοδικά ‘’ΟΜΟΡΦΙΑ’’, ‘’ΘΗΣΑΥΡΟΣ’’, ‘’ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ’’ κ.α.. Το 1966 εξέδωσε την εφημερίδα ‘’ΔΩΡΙΚΑ ΝΕΑ’’ και εργάστηκε σαν συντάκτης στις εφημερίδες του Καναδά ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ’’ , ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΧΩ’’και στον ‘’ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ’’ της Νέας Υόρκης. Στον Καναδά εξέδωσε την Ελλην…

Ο Γ.Σ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΣΤΙΒΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Εικόνα

Μητροπολη Γλυφ Ελλ. ΒΒΒ Υπάρχει κρίση στην Παιδεία;

Πραγματοποιήθηκε  κοπή της Εθιμοτιπικής πιττας στηνΜητροπολη Γλυφ Ελλ. ΒΒΒ Ευχαριστούμε το Localtv.gr στο οποίο  μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία και στην ΤΟΛΜΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑhttp://youtu.be/7Ni1_dz3JJw

Mε τραγούδι και χορό η καλή χρονιά από τον Παρθενώνα Α. Γλυφάδας

Εικόνα

Σήμανση αυτού του μηνύματος Κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητών της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. και 1η Σύναξη για το έτος 2013.

Εικόνα
Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου  2013 στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε 1η Συνάντηση Κατηχητών για το νέο έτος 2013.


.
 Παραδοσιακά, στη πρώτη Συνάντηση των Κατηχητών και Κατηχητριών κάθε νέου χρόνου, κόβεται και η Βασιλόπιτα  του Γραφείου Νεότητος γενικότερα, όπως έγινε και φέτος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου
 Στην αρχή δόθηκε ο 2ος Τόμος του εποπτικού Κατηχητικού υλικού της Ιεράς Μητροπόλεως για όλες τις Ενορίες και δόθηκαν μερικές επεξηγήσεις και συμβουλές  από τον   π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο μέλος της Επιτροπής Νεότητος.
   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, κόβοντας τα κομμάτια, χωρίς όμως να μοιραστούν στους Κατηχητές.
  Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης μας, μας μίλησε για την αξία του Χρόνου και πως πρέπει οι Κατηχητές να τον αξιοποιήσουν προς όφελος της ίδιας τους της ζωής, αλλά και προς ωφέλεια των κατηχητοπαίδων.
Μετά το τέλος της ομιλίας και αφού γεύθηκαν όλοι τα κεράσμ…

Δωρεάν μαθήματα τουρκικών για αρχάριους στην Ηλιουπολη

Εικόνα
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, καθώς και την εθελοντική προσφορά πολλών εκπαιδευτικών, διευρύνει τον κύκλο μαθημάτων ξένων γλωσσών και  οργανώνει  δωρεάν μαθήματα Τουρκικών.
Απευθύνεται σε δημότες άνω των 18 ετών, στοχεύοντας στην προσφορά κινήτρων για δημιουργική απασχόληση ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων. 
Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, στον νέο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (κτίριο ΟΤΕ - Νικομάχου 18) και κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 17:00-18:30 (α’ τμήμα) και 19:00-20:30 (β’ τμήμα), θα παραδίδονται  δωρεάν μαθήματα Τουρκικών  για αρχάριους.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Τουρκική γλώσσα και να ανακαλύψουν τη γοητεία της ανατολίτικης κουλτούρας. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στην κα Φιλιππίδου Ελένη,

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ Γλυφάδας

Το νέο Δ.Σ του Κ.Α.Π.Π.Α Γλυφαδας

Εικόνα
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2013 (αρ. αποφ. 9/13), αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΚοινωνικήΑθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση Δήμου Γλυφάδας Ν.Π.Δ.Δ.» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Α.Π.ΠΑ.»,ως ακολούθως :
Κόκκορης Κων/νος , ΔήμαρχοςΤσακίρης Δημήτριος, δημοτικός σύμβουλος με αναπληρωτή του τον Φούντα Κων/νο Αργυροπούλου Αναστασία , δημοτική σύμβουλος με αναπληρώτριάτης την Βουγιουκλή Μαρία ,δημοτική σύμβουλοΑλεβίζος Δημήτριος,