Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 17, 2011

Το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία απ τον ομώνυμο Πολιτιστικό Σύλλογο Την Τρίτη στις 19 Ιουλίου

Εικόνα
Εδώ και πολλά χρόνια ο λαός της Γλυφάδας και όχι μόνο συμμετέχει κάθε 19 του Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, σε μια υπέροχη ενέργεια. Όλοι μαζί νέοι, γέροι, οικογένειες, παρέες ανεβαίνουν στο ομώνυμο εξωκλήσι, σήμα κατατεθέν του βουνού που συνορεύει με την πόλη, αψηφώντας τον κόπο που έχει η πορεία σε ένα ανηφορικό μονοπάτι για να πάνε να προσκυνήσουν στον Προφήτη Ηλία και να πάρουν ευλογία και δύναμη.

Αντικειμενικό σύστημα εγγραφής των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Μια καινοτόμος πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του, είναι αυτή της θεσμοθέτησης συστήματος μοριοδότησης από τούδε και στο εξής, για την εγγραφή των βρεφών και των νηπίων στους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Γλυφαδα: Αναπλάθεται η οδός Αγίου Νικολάου

Εικόνα
Ξεκίνησε η κατασκευή πεζοδρομίων, εσοχών στάθμευσης καθώς και ποδηλατοδρόμου στην οδό Αγίου Νικολάου μεταξύ των οδών   Α. Παπανδρέου μέχρι και την Γρ. Λαμπράκη. Το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, εντάσσεται όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης στο συνολικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των υποδομών της Πόλης και τη διευκόλυνση των κατοίκων.    

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΗΣ

Εικόνα
            Προσηλωμένη στο στόχο της αναβάθμισης της αισθητικής της πόλης, αλλά και της προαγωγής της οδικής ασφάλειας, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ήδη να έχουν ξεκινήσει εργασίες διαγραμμίσεων των δρόμων της πόλης μας, ξεκινώντας από τις κεντρικές αρτηρίες, αλλά μεριμνώντας και για τους λιγότερο κεντρικούς δρόμους. Οι εργασίες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο, και υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κ. Σεφτελή και του Δημ. Συμβούλου Χρ. Καλαρρύτη, ενώ για τη διεκπεραίωσή τους, αξιοποιείται ο μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει ο Δήμος, και ο οποίος για χρόνια είχε παραμείνει αναξιοποίητος. Πολύτιμη φυσικά είναι και η συμβολή των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν και εργασίες βαψίματος των νησίδων της πόλης . Όλες οι ανωτέρω εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Δημοτικο Συμβουλιο Ηλιουπολης

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21 Ιουλίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης», (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114), με θέματα: 1.        Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη δημόσια περιουσία 2.        Έγκριση Κανονισμού   Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου 3.        Μετονομασία οδού «ΔΑΙΔΑΛΟΥ» σε οδό «ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ» 4.        Συζήτηση σχετικά με τη σύμβαση του Δήμου Ηλιούπολης με την ΠΑΕ Ηλιούπολης 5.        Συζήτηση σχετικά με το αναψυκτήριο του άλσους «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ» 6.        Ενημέρωση σχετικά με το «Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων Η Αγία Ταβιθά»

To Ίδρυμα «Γρ. Λαμπράκης» στην Ηλιούπολη

Εικόνα
Με την υπ’ αρ. 205/11 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, για τη στέγαση του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης», που έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη δράσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων κ.λ.π., για τη διατήρηση τής κοινωνικής, πολιτικής, επιστημονικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης και κληρονομίας του Γρ. Λαμπράκη. Η φιλοξενία του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης» αποτελεί τιμή για την πόλη μας, και θα συμβάλλει στην προαγωγή των αξιών και των οραμάτων του μεγάλου αγωνιστή και στη διαπαιδαγώγηση των επερχόμενων γενεών στα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τιμώντας με τη σειρά μας τη μνήμη και τη συμβολή του Γρ. Λαμπράκη στους αγώνες για ειρήνη, δημοκρατία και πολιτισμό, σκοπεύουμε να εντάξουμε στο έτος Πολιτισμού, που προγραμματίζουμε για το 2012, ειδικό αφιέρωμα, για το έργο, τη ζωή και τα ιδεώδη του Γρ. Λαμπράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, σε συνεργασία με

Γλυφάδα: Κλιματιζόμενες αίθουσες για τους πολιτες

Εικόνα
     Ο Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου λόγω του καύσωνα θα λειτουργούν από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ για τους πολίτες που έχουν ανάγκη οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες: 1 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ -  Άλσους 15, τηλ.:213 2025 200 2 Κ.Α.Π.Η. Τερψιθέας - Βορείου Ηπείρου 107, τηλ.:210 9643 243 3  Κ.Α.Π.Η. Αγ. Τρύφωνα - Αρχιπελάγους 31, τηλ.:210 9643 207 4 Κ.Α.Π.Η. Άνω Γλυφάδας - Σ. Βέμπο 18 , τηλ.:210 9626 493 5 Κ.Α.Π.Η. Αγ. Νικολάου – Ήρας 27 , τηλ.:210 8982 664 6 Κ.Α.Π.Η. Αγ. Τριάδας – Αγ. Τριάδας 20 , τηλ.:210 9630 826