Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 8, 2013

Γλυφαδα:Μέτρα αντιμετώπισης του ψύχους

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Γλυφάδας για τη φιλοξενία των αστέγων λόγω των δυσχερών καιρικών φαινομένων. Ήδη έχουν ενεργοποιηθείοι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε φροντίδα στους πολίτες που χρήζουν βοηθείας & προστασίας. Συγκεκριμένα, ανοιχτόςείναι ο χώρος του Κ.Α.Π.Η. Αγ. Τρύφωνα (Αρχιπελάγους 31 τηλ. 210 9651207) όπου για όσο διάστημα χρειαστεί, (η θερμοκρασία είναι κάτω από 4ο βαθμούς)όλοι όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να φιλοξενηθούν. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί η Κοινωνική υπηρεσία του δήμου για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας.

Γλυφαδα : Νεα Υποψηφιότητα

Εικόνα

Περισσότεροι από 2.000 δρομείς στο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10 χλμ 2013

Εικόνα
Έναν καλά οργανωμένο αγώνα απόλαυσαν οι2.000 δρομείςπου έλαβαν μέρος στον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.περιμετρικά του Γκολφ. Οισυμμετοχές ηλεκτρονικάέφθασαν τις 2.500. Στον αγώνα προσήλθαν 1.859 δρομείς και δόθηκαν 141 αριθμοί συμμετοχής σε εκπρόθεσμες δηλώσεις, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός συμμετεχόντων δρομέων που έτρεξαν χωρίς αριθμό συμμετοχής. Τελικά το νήμα του τερματισμού των 10 χλμ. πέρασαν περίπου 1.200 δρομείς, ενώ οι υπόλοιποι έτρεξαν μόνο τα 5 χλμ. Οι κάτοικοι της Γλυφάδας για ακόμη μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών στον αγώνακαι η συμμετοχή τους έφτασε τους 223. ΄Ελαβαν μέρος αθλητές από κάθε περιοχή της Αττικής και όχι μόνο, όπως από Λεχαινά, Κρανίδι, Κόρινθο, Σπάρτη, Πάτρα, Τρίπολη, Πύργο, Θήβα, Λειβαδιά, Χαλκίδα, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Λαμία, Σύρ…

Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Τα στοιχεία μιλούν... Φθάνει

Εικόνα
 «Τα στοιχεία μιλούν... Φθάνει»
Σε λίγες ημέρες ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του  Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού θα είναι γεγονός. Δύο χρόνια αδιάκοπης προσφοράς, αλληλεγγύης και αγώνα για το αυτονόητο. Την αξιοπρέπεια, την υγεία, την ζωή.

Τον δεύτερο αυτό χρόνο η κατάσταση άγγιξε τα όρια του τραγικού για τους ανασφάλιστους, μακροχρόνια άνεργους και άπορους,που είναι αποκλεισμένοι από την δημόσια περίθλαψη.

 Τα στοιχεία του τελευταίου έτους, είναι απλά συγκλονιστικά.

Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Γλυφάδας

Εικόνα
Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Γλυφάδας έδειξαν 11 ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα της πόλης μας, υποστηρίζοντας την κοινωνική ενδυνάμωση και την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκαν θετικάπροσφέροντας ετήσιες υποτροφίες παρακολούθησης μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Συνολικά προσφέρθηκαν 27 θέσεις σε παιδιά και ενήλικες, ωφελούμενους του προγράμματος «Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη _ Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Δήμο Γλυφάδας», προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες υποτροφίες για το έτος 2013-2014 είναι οι εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ 6ΜΗΝΩΝ & 15 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΥΕ - ΔΕ - ΤΕ - ΠΕ

Γλυφάδα:Επιμόρφωση Ενηλίκων

Εικόνα
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) του Δήμου Γλυφάδας προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής Εμβέλειας και Τοπικής Εμβέλειας.
Τα προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Δια Βίου Μάθησης στα ακόλουθα θεματικά πεδία: