Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 12, 2013

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Εικόνα
Προσκυνηματικό ταξίδι στην Τραπεζούντα 11-22 Αυγούστου 2013 1η μέρα : Κυριακή, 11/8 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη , 1.100 χλμ. Αναχώρηση στις 23.00, από την Αθήνα. Νυχτερινό ταξίδι, με ενδιάμεσες στάσεις. Νωρίς το πρωί περνάμε τη Θεσσαλονίκη και κατευθυνόμαστε προς τα ελληνο-τουρκικά σύνορα. 2η μέρα : Δευτέρα, 12/8 Κωνσταντινούπολη. Μετά τον καθιερωμένο έλεγχο στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, μπαίνουμε στην Ανατολική Θράκη. Περνάμε μέσα από την πόλη της Ραιδεστού/Tekirdag (πιθανό γεύμα) και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη.

Γλυφαδα!13η πρόσκληση Α.Ο

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, στην οδό   Άλσους 15 ,   την 22α   Μαϊου   2013 ,   ημέρα   Τετάρτη κ αι ώρα 12.00 μεσ. για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για : 1.    Παραλαβή της μελέτης «Κυκλοφοριακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Γλυφάδας». 2.      Έγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την Πάγια Προκαταβολή και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων .

Σύλληψη εμπορου ναρκωτικων στη Γλυφάδα

Εικόνα
Μονο 23 χρονών αλλα φαινεται οτι κατειχε όλα τα κολπα του" επαγγελματος" Συγκεκριμενα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλειας Αττικής βρηκαν στη κατοχή του ημεδαπού   Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8.460- γραμμ. Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 374 γραμμ. Ποσότητα M.D.M.A. βάρους 10 γραμμ.

Παρθενών Α. Γλυφάδας: Το τσουγκρισμα του Πασχαλινου Αυγου

Εικόνα
Τα " τσούγκρισαν" και εφέτος στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο του Παρθενώνα Α. Γλυφάδας.. Τα Πασχαλινά Αυγά εννοείται..Την όμορφη αυτή εθιμοτυπική Γιορτή που έχει καθιερώσει ο Σύλλογος την Κυριακή του Θωμά. Γέμισε η αίθουσα από κόσμο. Γνωστοί  σχεδόν όλοι,   βρήκαν και την ευκαιρία να συγχαρούν το νέο Δ.Σ. .Η εκδήλωση άρχισε με την Αναστάσιμη Ευλογία του Ιερέα για να συνεχιστεί με την Ομιλία του Προέδρου κ.Βασιλη Διαμαντή και την προσφώνηση των επίσημων από την κ. Ελένη Γραψα.

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΜΕΙΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2013 η παρουσίαση του υπό ίδρυση σωματείου ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΜΕΙΣ, μέσα από μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του σωματείου και των σκοπών του από την Πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία με δικαιολογημένη συγκίνηση ευχαρίστησε προσωπικά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους. "Οι γυναίκες", τόνισε στην ολιγόλεπτη ομιλία της η Πρόεδρος, "πρέπει να πάψουμε να είμαστε παθητικές, έχουμε φοβερές δυνάμεις μέσα μας, έχουμε από τη φύση μας οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες τις οποίες και πρέπει να αναδείξουμε". Αναφερόμενη στο κίνητρο της ίδρυσης της ένωσης, τόνισε ότι δεν έχει ούτε θα αποκτήσει, κομματικό ή δημοτικοπαραταξιακό χαρακτήρα. "Θα αγωνιζόμαστε καθημερινά"
Ενημερωτική εκδήλωση Οι Γονείς ρωτούν – Οι Ειδικοί απαντούν Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Όμιλο «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας» σας προσκαλεί σε Ενημερωτική Εσπερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (εντός του Δημαρχείου Γλυφάδας) την T ρίτη 4 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:30. Θέματα προς συζήτηση:

Θ Άρχισε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο. Φέτος νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά!

Εικόνα
Η πρώτη φωλιά της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta αποτελεί σπουδαίο γεγονός κάθε χρόνο επειδή δείχνει την «φιλοπατρία» των χελωνών προς τις περιοχές όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες, προκειμένου να αναπαραχθούν και να δημιουργήσουν απογόνους. Η Ζάκυνθος αποτελεί τον μεγαλύτεροι βιότοπο αναπαραγωγής στη Μεσόγειο και συνήθως εκεί γίνεται και η πρώτη φωλιά στην Ελλάδα.

Με λαμπρότητα την Κυριακή του Θωμά η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το Ταφικό έθιμο στα Σούρμενα Ελληνικού

Εικόνα
Την Κυριακή του Αντίπασχα -ή όπως είναι γνωστότερη του Θωμά-  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ιερούργησε στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού, όπου πλήθος Ποντίων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώθηκαν για τη Θεία Λειτουργία, αλλά και για να βιώσουν

Γλυφαδα Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Β. Κατράκη

Εικόνα
Παραδοσιακό γλέντι διοργανώνουν το Κ.Α.Π.ΠΑ και ο Δήμος Γλυφάδας   την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 21.00 στην Πλατεία   Β. Κατράκη στο πλαίσιο του εορτασμού των πολιούχων της πόλης  Κωνσταντίνου και Ελένης. Το παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει άφθονο κρασί για τους παρευρισκομένους   ψητό γουρουνόπουλο

Γλυφαδα: Ενημερωτική εκδήλωση Το Αλλεργικό παιδί στο Σχολείο .

Εικόνα
Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Το Αλλεργικό   παιδί στο σχολείο»
Εικόνα
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακώνων Γλυφάδας, σας προσκαλεί στην επέτειο μνήμης του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου "Κωνσταντίνου Παλαιολόγου " και την "Άλωση της Κωνσταντινούπολης" το 1453 μ.χ., στο Κινηματοθέατρο "Μελίνα Μερκούρη " Γ.Γεννηματά και Ανατολικής Ρωμυλίας 123