ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ "ΔΥΝΑΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ'












Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πολιτιστική συνάντηση (ημερίδα), που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη ΄΄ δυνατή Γλυφάδα Κώστας Κόκκορης στις 22 /3/2010 στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στη Γλυφάδα .
Η ανταπόκριση των φορέων , των ανθρώπων των Τεχνών και των γραμμάτων και των απλών πολιτών της Γλυφάδας ήταν μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος «διψά» για πολιτιστική ανάπτυξη και αναβάθμιση στην πόλη μας.
Ο σκοπός της πολιτιστικής αυτής συνάντησης ήταν: Η παρουσίαση του πολιτιστικού παρελθόντος της Γλυφάδας , ο πολιτισμός του αύριο και του σήμερα της πόλης μας, που με μεγάλη θέρμη ανέπτυξαν οι ομιλητές : Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Κόκκορης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Επιμόρφωσης της Βουλής, Άννα Νταλάρα, ο Στέφανος Ληναίος Ηθοποιός και ο Μιχάλης Αγγελάκης Ζωγράφος – τ. πρόεδρος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις τοποθετήσεις των πολιτιστικών φορέων της Γλυφάδας, οι οποίες ήταν ουσιαστικές και εποικοδομητικές.
Επίσης, πρέπει να συγχαρούμε τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής: τον Μιχάλη Αγγελάκη τον Γιάννη Ελαιόπουλο ,την Λένα Καπετανάκη , την Μαρία Βουγιουκλή και τον Πέτρο Αμαξόπουλο που με πολύ ζήλο και αγάπη δούλεψαν για την άρτια οργάνωση.
Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πόλης μας είναι υπερήφανοι για τον τόπο διαμονής τους.
Είναι μια πόλη σύγχρονη που σφύζει από ζωή και κίνηση . Συγχρόνως, όμως, θα τολμούσαμε να πούμε , ότι διαπιστώνουμε όλοι έλλειμμα πολιτιστικής ζωής και δράσης, τέτοιο που δεν είναι αντάξιο της πόλης μας. Η παρουσία της Δημοτικής Αρχής εξαντλείται σε μερικές μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι και σε καλλιτεχνικά μαθήματα στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Δεν υποτιμούμε αυτή την προσπάθεια, όμως, την θεωρούμε λίγη και επιφανειακή για ένα δήμο σαν τη Γλυφάδα.
Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός είναι ανάσα που αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής και αναδεικνύει την ανθρώπινη παρουσία . Είναι η εικόνα της κοινωνίας . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το σήμερα . Θέλουμε η πόλη μας να παράγει και να αντανακλά πολιτισμό.
Αφετηρία της προσπάθειας μας είναι η σταθερή θέση ότι : Ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο των λίγων και εκλεκτών αλλά δικαίωμα των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Στοχεύουμε δε :
 Στην ανάπτυξη και ανάδειξη των δυνατοτήτων της πόλης μας.
 Στην ισόρροπη και σε βάθος πολιτιστική αναβάθμιση του δήμου μας
 Στην πρόσβαση και συμμετοχή όλων των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα
 Στις δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα ταλέντα , που σέβονται και αναδεικνύουν τους πνευματικούς δημιουργούς, που προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση στη νεολαία






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ