Ελληνικο:Σε απεργία πείνας ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης


Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο Δήμαρχος Ελληνικου κ. Χρήστος Κορζίδης
Ο κ. Κορτίδης διαμαρτύρεται για την συγχωνευση του Δήμου του Ελληνικού με αυτόν της Αργυρούπολης αφού , όπως δηλώνει ο ίδιος.Οι λογοι αναλυονται στο κείμενο που έδωσε στηνδημοσιότητα ο ίδιος
1ον Γιατί διαθέτει ως Δήμος, όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια ώστε να έχει αυτόνομο μέλλον.
2ον Γιατί είναι ένας από τους λίγους Δήμους που δεν βαρύνεται με χρέη ή δάνεια ώστε να απειλείται η αυτοτέλειά του. Αν απορροφηθεί από κάποιον γειτονικό Δήμο θα φορτωθεί τα χρέη του, θα υποθηκευθεί το μέλλον του.
3ον Γιατί ο Δήμος Υμηττού υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική και πολιτισμική οντότητα. Η συνένωση θα εξαφανίσει την πο¬λιτισμική και ιστορική του συνέχεια και την κοινωνική του συνοχή.
4ον Γιατί η προοπτική της συνένωσης είναι προοπτική απορρόφησης -λόγω πληθυσμιακών διαφορών- και άρα κατάργησης της αυτοδιοικητικής και πολιτικής λειτουργίας των πολιτών του.
5ον Γιατί ο Δήμος Υμηττού είναι ένας Δήμος με ισχυρή ιστορική και πολιτιστική παράδοση, που κινδυνεύει να εξαφανισθεί στη διαδικασία απορρόφησης - συνένωσής του.
6ον Γιατί ο Δήμος Υμηττού έχει μεγάλες διαφορές με τους προς συνένωση όμορους Δήμους του, που ξεκινούν από την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών, το προσωποκεντρικό πλαίσιο ζωής και φτάνουν στην περιβαλλοντική και οικιστική ταυτότητα των όμορων πόλεων.
7ον Γιατί μόνο ο Δήμος Υμηττού μπορεί και θέλουμε να προστατεύσει την έκταση που καταλαμβάνει η ΠΥΡΚΑΛ στο έδαφος του, από κερδοσκοπικές επιβουλές και ιδιοτελή κατασκευαστικά συμφέροντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ