40η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηλιούπολης



Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Κώστας Κονδύλης», η 40η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηλιούπολης.
Δεκάδες δημότες επέδειξαν σε ύψιστο βαθμό την κοινωνική τους ευαισθησία και ανέδειξαν τη σημασία της αιμοδοσίας ως πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, στηρίζοντας με την εθελοντική προσφορά τους, τη συγκεκριμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Πιο συγκεκριμένα, 83 άτομα προσήλθαν και τελικά 58 από αυτά έδωσαν αίμα, με τους υπόλοιπους να «αποκλείονται» για λόγους υγείας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ Δημήτρης Πίσσας, που συντόνισε την πρωτοβουλία, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, σημειώνοντας: «Στόχος του Δήμου μας είναι αφενός η ευαισθητοποίηση των Ηλιουπολιτών και αφετέρου η δημιουργία ενός αποθέματος ικανού να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των δημοτών μας. Δυστυχώς, η χώρα μας έχει ένα αρνητικό ρεκόρ σ’ αυτόν τον τομέα, καθώς είναι από τις χώρες που εισάγει αίμα από το εξωτερικό. Πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα αρνητικά αυτά δεδομένα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ