Χρήστος Κορτζίδης Δήμαρχος Ελληνικού 48η ημέρα απεργίας πείνας










Τη 48η ημέρα απεργίας πείνας διανύει ο Δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης στο Δημαρχείο.

Μήνυμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Ελληνικού απέστειλε σήμερα ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Είχε προηγηθεί μήνυμα συμπαράστασης από τον Γιάννη Κότσιρα.

Στον απεργό πείνας έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει τη συμπαράστασή τους 35 πανεπιστημιακοί καθώς και καλλιτέχνες.






ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
«Ανησυχώ για την υγεία ενός ανθρώπου που είναι σύμβολο της μαχόμενης για τα συμφέροντα των πολλών και όχι των ολίγων, αυτοδιοίκησης.
Ανησυχώ για την απάθεια των κυβερνώντων, οι οποίοι κάνουν σαν μη συμβαίνει τίποτε.
Ανησυχώ και για την απάθεια των ΜΜΕ τα οποία επίσης κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Σε ένα δήμαρχο που με προσωπικό κόστος το 2007 έκανε χειροπιαστή πραγματικότητα την ιδέα της ελεύθερης παραλίας δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά.
Σ’ αυτόν τον δήμαρχο που βρίσκεται σήμερα στην 48η μέρα απεργίας πείνας αξίζει υποστήριξη και συμπαράσταση.

Προσωπικά θέλω να συνεχίσει να υπάρχει το Ελληνικό γιατί μου αρέσει η ιδέα να υπάρχουν «μικρά, Γαλατικά χωριά» που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της εποχής, όποιο ένδυμα κι αν ντύνεται αυτή.

Ως φανατικός αντίπαλος της αποικιοκρατίας, δεν μου αρέσει ο δικός τους Καλλικράτης.
Συνειρμικά με παραπέμπει στα αφρικανικά κράτη με τα σύνορά τους οριζόντιες και κάθετες τεμνόμενες γραμμές να προκαλούν πάντα την απορία μου όταν κοίταζα το χάρτη.

Μη φέρεστε αποικιοκρατικά στην αυτοδιοίκηση».

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
15 Ιουνίου 2010




Πριν λίγο καιρό ενημερώθηκα πως ο Δήμαρχος του Ελληνικού κάνει απεργία πείνας, η οποία αυτή την ώρα συμπληρώνει 35 μέρες. Από όσο γνωρίζω ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι από εκείνες τις “κακές” εξαιρέσεις, που διαμαρτύρεται, διεκδικεί, έρχεται στα χέρια αν χρειαστεί και φυλακίζεται ενίοτε για τον δημότη του. Ίσως κάποιοι μάλιστα, τέτοιους δημόσιους Άντρες, να τους χλευάζουν κιόλας. Λογικό θα προσθέσω. Είναι απαράδεκτο και ντροπή δημόσιο πρόσωπο να μην κλέβει και να μην ζητάει από τους πολίτες να του καλύψουν τα κλεμμένα του... Ανάμεσα στα σκληρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν την διαμαρτυρία για τον Καλλικράτη γραφική. Λογικό θα προσθέσω επίσης, εφόσον προβάλλονται μεμονωμένα περιστατικά κάποιων Δήμων που δικαίως καταργούνται. Που αδίκως υπήρξαν από την αρχή βέβαια θα συμπληρώσω. Εδώ όμως κάτι άλλο συμβαίνει. Διότι ο συγκεκριμένος Δήμος μόνο ανύπαρκτος δεν είναι. Μόνο δικαίως δεν καταργείται. Δυστυχώς όμως διαμαρτύρεται. Τέτοια κακά παραδείγματα δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά. Πρέπει να εξαφανιστούν. Πώς αλλιώς θα ξεπουληθούν, οι δημόσιες παραλίες, οι χώροι του παλιού αεροδρομίου, της Αμερικάνικης βάσης, σε κουμπάρους και κολλητούς; Πώς άλλωστε περνάνε ανενόχλητα τα σκληρότερα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ στην Ελλάδα γενικότερα; Μόνο καταπνίγοντας τις επικίνδυνα σωστές και δυνατές φωνές διαμαρτυρίας. Δεν είμαι δημότης Ελληνικού. Είμαι όμως ενεργός πολίτης και θέλω να συμπαραστέκομαι στον οποιονδήποτε διαμαρτύρεται δίκαια και ειρηνικά. Ειδικά σε ένα δημόσιο Άντρα, επίσημο εκπρόσωπο χιλιάδων συμπολιτών μου, που καλό θα ήταν να γίνει παράδειγμα μίμησης και όχι διωγμού. Στον Δήμαρχο Ελληνικού...

Γιάννης Κότσιρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ