Γλυφάδα : 69 η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



69 η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Στις 31 Μαίου 2010 η Ένωση Κρητών Γλυφάδας τίμησε τους πεσόντες του’41 στο
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη της Γλυφάδας .
Η δυναμική παρουσία των Κρητών Γλυφάδας απέδειξε για μία ακόμη φορά το λόγο που αυτός ο πολιτιστικός σύλλογος έχει χαράξει τέτοια ανοδική πορεία και κάθε χρόνο ενδυναμώνεται και αποκτά νέα μέλη .
Το πρόγραμμα άνοιξε και συντόνισε η γενική γραμματέας του συλλόγου κ. Καπετανάκη – Μαυρακάκη Ελένη και την καλλιτεχνική επιμέλεια , τα κείμενα και την παρουσίαση του προγράμματος την είχε ο κος Τσουχλαράκης με τη συνεργασία και συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαδάκη στη λύρα και στο τραγούδι , του Ανδρέα Βάρδα και του Χρήστου Δάβρη στο λαγούτο και την ομάδα ριζίτικου ‘Αίγαγρος’ . Τα χορευτικά που παρουσίασαν οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης ήταν υπό την εποπτεία του αξιέπαινου δάσκαλου τους κ. Γιώργου Πετράκη και της λύρας του γνωστού σε όλους μας κ. Γιώργου Σκορδαλό .
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεώργιος Σηφάκης απηύθυνε εκτενή ομιλία στη μνήμη των πεσόντων και μας ξαναθύμησε την αντρειοσύνη , τη λεβεντιά και την ομοψυχία των Κρητών του 1941 ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας . Είναι απτό παράδειγμα ζωής , είπε ,για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε σήμερα και αξίζει να τους μιμηθούμε . Η ομιλία του έκλεισε με δυνατό χειροκρότημα .
Η πολυπληθής παρουσία των προσκεκλημένων χαροποίησε ιδιαίτερα την Ένωση Κρητών και ανέδειξε την αμφίδρομη εκτίμηση . Σας παραθέτουμε τα ονόματα των επισήμων που τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων :

Από τις Δημοτικές παρατάξεις της Γλυφάδας : O Δήμαρχος Γ. Θεοδωρόπουλος και η
Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαίρη Παπάζογλου , ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης της κ. Κ.Κόκκορης , ο κ. Σ. Λανδράκης της Άμεσης Παρέμβασης , η κ. Αθηνά Λιγνού των Ανοιχτών Οριζόντων .

Η κ. Μιλένα Αποστολάκη , κ. Μανώλης Στρατάκης ,κ.Μ. Βαρβιτσιώτης , από το Πασοκ Γλυφάδας ο γραμματέας κ. Αντώνης Γιαννακάκης , ο κ Δήμου ,η κ. Μπέσσυ Αργυράκη ,ο κ. Δημ. Τσαμπίρας , ο κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος , ο κ. Καραπάνος ,ο κ. Φιλόπουλος , ο κ. Τσατσαράγκος ,ο . Μαριδάκης – πρόεδρος της Παγκρητίου , ο κ. Καμπουράκης μέλος του ΔΣ της Παγκρητίου , ο κ. Παπαδοκωνσταντάκης –πρόεδρος της ομάδας ριζίτικου Αίγαγρος ,ο κ. Παλάσαρος – πρόεδρος της Κρητικής εστίας , ο κ. Γιαννουλάκης Αντώνης –πρόεδρος των Κρητών Ωρωπού , ο κ. Σταματάκης Δημ – πρόεδρος Κρητών Ελληνικού , ο κ. Φίλιππος Αποστολάκης –πρόεδρος Κρητών Αργυρούπολης , ο κ. Ανδριανάκης – πρόεδρος κρητών Αλίμου , ο κ. Μανουράς από την Παγκρήτιο , ο κ. Ν. Γιαννακάκης –αντιπρόεδρος Τυμπακιανών ο αο κ. Κυρ. Τιλκερίδης –πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας , ο κ. Ζιάγκας – πρόεδρος των Ηπειρωτών Γλυφάδας , ο αντιπρόεδρος κ. Ξανθάκος με την κ. Μαργέλου από το σύλλογο Λακώνων , η κ. Σακκά Ταξιαρχούλα από τον εξωραιστικό σύλλογο Ευρυάλης , ο κ. Η. Γιαννόπουλος από τον πολιτιστικό σύλλογο Ο Προφήτης Ηλίας . Από τον κρητικό τύπο ο κ. Β. Σχίζας – Κρητική Ενημέρωση, ο κ Ν. Καραταράκης – Αντιπρόεδρος συντακτών Κρητικού τύπου , ο κ. Ν. Δασκαλάκης – Πρόεδρος συντακτών Κρητικού τύπου . Από τον τοπικό τύπο ο κ. Χαμπάκης και Λούβρος – εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , η κ. Τσικνάκη – ΤΟΛΜΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ,η κ. Έρικα Καραχάλιου – ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΗΣ , οκ. Μ. Πουλάκης από την διαδικτυακή μας εφημερίδα το KORNER και πολλοί άλλοι .

Για το Δ Σ


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Σηφάκης Ελένη Καπετανάκη - Μαυρακάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ