Ανοιχτοι Οριζοντες



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ

«Ζήσαμε μια ακόμα τετραετία που πήγε χαμένη για την πόλη μας, αποτέλε-σμα των κομματικών επιλογών, της έλλειψης προγράμματος και βούλησης, της έλλειψης διάθεσης για αλλαγές προς όφελος των πολιτών. Είναι επομένως χρέος όλων μας να δώσουμε τη μάχη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και να την κερδίσουμε, ώστε ο Δήμος μας να μπει σε τροχιά προόδου, ανάπτυξης και αλλη-λεγγύης. Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να προω-θήσουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη αυτή η πόλη, γιατί εργαζόμαστε από την ί-δρυσή μας με σοβαρότητα, εντιμότητα και χωρίς συμβιβασμούς.»
Με αυτά τα λόγια συνόψισε την ομιλία της η Πρόεδρος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και υποψήφια Δήμαρχος κ. Αθηνά Λυγνού, στη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής Αγ. Τρύφωνα που έδωσαν μαζικά το παρόν την Κυριακή 30/5/10, στην ταβέρνα «Γιαννιώτικη Γωνιά». Ήταν ο 6ος σταθμός του διαλόγου με τους πολίτες, που ξεκί-νησε πριν ένα χρόνο και έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες Γλυφαδιώτες να λά-βουν μέρος, να ακούσουν από πρώτο χέρι για τη δράση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟ-ΝΤΩΝ, να την κρίνουν και φυσικά να καταθέσουν τις απόψεις τους και τα αιτήματά τους.
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά η κ. Α. Λυγνού, αναλύοντας τις επεξεργασμένες θέσεις των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και ενη-μερώνοντας για τη στάση της Δημοτικής Αρχής και των άλλων παρατάξεων, ήταν:
• Καθαριότητα – Ανακύκλωση - Ηλεκτροφωτισμός
• Προστασία του βουνού – Κοινόχρηστοι χώροι
• Αγωγοί ομβρίων υδάτων – Αντιπλημμυρικά έργα
• Κυκλοφοριακό – Χώροι στάθμευσης - Συγκοινωνία
• Σχολεία – Παιδικοί Σταθμοί – Κοινωνική πολιτική
• Αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση – Οικονομική διαχείριση.
Ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία της έδωσε στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας και τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, τις αλλαγές που επιφέρει στην Αυτοδιοί-κηση το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», χαρακτηρίζοντας το ένα ακόμα γραφειοκρατικό οικο-δόμημα χωρίς ουσιαστικές τομές. Ακόμα κάλεσε σε συστράτευση για να προστατευθεί το βουνό από τα μεγάλα συμφέροντα και τις οικοπεδοποιήσεις, για να κατοχυρωθεί ο δημό-σιος και δασικός του χαρακτήρας κ.α.
Κατά τη συζήτηση, το λόγο έλαβαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής που καυτηρίασαν τα κακώς κείμενα και όσους διοίκησαν την πόλη και ευθύνονται για τα συσσωρευμένα προβλήματα. Με χαρά, όπως είπαν, διαπίστωσαν ότι η κ. Α. Λυγνού και τα στελέχη που ήταν μαζί της γνωρίζουν τις ανάγκες και έχουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Πιο πολύ στάθηκαν στην καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την έλλειψη παιδικών χαρών και ελεύθερων χώρων, τον ηλεκτροφωτισμό, τις πλημμύρες, τα αδιάβατα πεζοδρόμια κ.α.
Η κ. Α. Λυγνού στο τέλος τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ως υποψήφια Δήμαρχος θα εργαστεί για να ενημερω-θούν οι πολίτες υπεύθυνα, να πιστέψουν στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, μα προ-παντός να πιστέψουν στη δύναμή τους, ώστε το «χρυσάφι» που έχουν στα χέρια τους και είναι η ψήφος τους, αυτή τη φορά να πιάσει τόπο.


Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ