ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΣΠΥΡΟ ΔΗΜΟΥ



Η "ΤΟΛΜΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ" πιστή στα λεγόμενα της δημοσιεύει επιστολη- απάντηση στο άρθρο του τ. Αντιδημάρχου Δημητρη Τσακίρη σχετικα με την Καθαριότητα στην Πόλη. Ο κ. Δήμου είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γλυφάδας, και τ. Πρόεδρος των ΚΑΠΗ

"Με έκπληξη διάβασα στον Τύπο το δημοσίευμα του κ. Τσακίρη ότι ο θεσμός της ανακύκλωσης στην πόλη μας έχει αποτύχει και ότι ο Δήμος μας αδυνατεί να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης.
. Ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος το 2007 μετά από αρκετές προσπάθειες έφερα στην πόλη μας το πρόγραμμα ανακύκλωσης (μπλε κάδοι), στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι πολίτες με ζήλο και μεγάλο ενδιαφέρον. Παρακολουθώ ανελλιπώς την εξέλιξη του προγράμματος και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στέφεται με μεγάλη επιτυχία χάριν πρώτα από όλα στις προσπάθειες των πολιτών αλλά και των εργαζομένων και της Δημοτικής αρχής.
Τα στοιχεία που θα παραθέσω διαψεύδουν πλήρως το δημοσίευμα του κ. Τσακίρη.
Στο λεκανοπέδιο Αττικής λειτουργούν εργοστάσια διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν δυνατότητα να επεξεργαστούν το (10%) δέκα τοις εκατό των παραγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών. Ο Δήμος της Γλυφάδας έχει κατορθώσει και προωθεί στην ανακύκλωση το 80-90% των ανωτέρω υλικών και συγκεκριμένα καθημερινά προωθεί στα εργοστάσια διαλογής και ανακύκλωσης με (8) οκτώ δρομολόγια 40 τόνους περίπου ανακυκλώσιμα υλικά και είναι ο πρώτος Δήμος μακράν μπροστά στο Λεκανοπέδιο εκτός από το Δήμο της Αθήνας.
Προσωπικά θα ήθελα αυτές οι προσπάθειες που αποτελούν έργο των πολιτών, των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής να αγκαλιάζονται και να στηρίζονται από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Θεωρώ δε το δημοσίευμα του κ. Τσακίρη τουλάχιστον ατυχές και θεωρώ επίσης ότι δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδό του."

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σχόλια

  1. Δηλαδή Κύριε Δήμου το γεγονός ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου που παραλαμβάνουν οικιακά σκουπίδια, ανελλιπώς και κάθε μέρα παραλαμβάνουν και τα ανακυκλώσιμα είναι τυχαίο; Ή μήπως ανήκουν στο 10% που δεν μπορεί ο Δήμος να προωθήσει όπως δηλώνετε παραπάνω; Πρέπει να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνατε ώστε να υπάρξει η ανακύκλωση στη ζωή μας…… αλλά δεν παρακολουθείτε την εξέλιξη και εκτίθεστε χωρίς να υπάρχει λόγος.
    Με εκτίμηση
    Στάθης Γεωργούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ