Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα: « Τι να ζητήσω από τον Θεό».
Του Βασιλη Διαμαντη


«Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές η ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί...

Όταν είμαι τηλεόραση, θάχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος. Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί? Θέλω τ? αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νοιώθω ότι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε ? πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Α Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους. Θεέ μου, δε ζητάω πολλά.

Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!» .H δασκάλα που το διάβασε (καθώς βαθμολογούσε)
την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: «τη συμβαίνει;» Αυτή απάντησε: «Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου». Ο σύζυγος είπε: «Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!» Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε: «Αυτη η έκθεση είναι του γιου μας!..»

Σχόλια

 1. πολύ συγκινιτικό μέσα στην απλότητά του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε μου, άσχετο αν αυτό το ωραίο κείμενο είναι έκθεση μαθητή ή δική σου έμπνευση, πρέπει να ομολογήσω πως είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας!
  Μπράβο!
  Καιρό είχα να διαβάσω κάτι σπουδαίο και γνήσια λογοτεχνικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΛΑΥΤΗ-ΠΡΟΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΥ12 Ιουλίου 2010 - 12:25 π.μ.

  ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ...
  ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ! ΕΥΓΕ ΣΟΥ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου: όλα για το Ταεκβοντό