ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ:




Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Τη στιγμή που οι μνηστήρες του χρίσματος των κομμάτων περιμένουν στους διαδρό-μους για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός και καμία δράση δεν αναπτύσσεται από τις γνωστές δημοτικές παρατάξεις, οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ συνεχίζουν να δίνουν δυναμικά το «πα-ρών». Μετά το Προγραμματικό Συνέδριο στις 28 Ιουνίου, όπου ψήφισαν ομόφωνα το Δη-μοτικό τους Πρόγραμμα, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του εκλο-γικού τους κέντρου (Δ. Γούναρη 73) στις 18 Ιουλίου.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με μεγάλο ποσοστό συνδημοτών μας να απουσιάζει σε δι-ακοπές, εκατοντάδες Γλυφαδιώτες προσήλθαν, πλημμύρισαν τους χώρους και με ενθουσι-ασμό διατράνωσαν τη βούλησή τους να στηρίξουν τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και την υποψήφια Δήμαρχο Αθηνά Λυγνού και με την ψήφο τους να δρομολογήσουν ρι-ζική αλλαγή στην πόλη. Η θέλησή τους αυτή, ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους, στο ζεστό και αληθινό τους χειροκρότημα σε πολλά σημεία της ομιλίας της κ. Α. Λυγνού, αλλά και μετά το τέλος της ομιλίας, όταν επι πολύ ώρα περίμεναν να της σφίξουν τα χέρι και να της ευχηθούν καλή επιτυχία.
Μεστός και περιεκτικός ο λόγος της, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και το νέο νόμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Με έμφαση τόνισε ότι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι πανέτοιμοι και μπαίνουν στην εκλογική μάχη αποφασισμένοι να την κερδίσουν, μαζί με τους πολίτες. Δεν προετοιμάστηκαν για μια τυπική προεκλογική διαδικασία, αλλά συνεχίζουν δυνατά τη σοβαρή δουλειά τους και το διαρκή διάλογο με τους πολίτες, που πραγματοποι-ούν εδώ και χρόνια. Αναφερόμενη στα βασικά σημεία του Δημοτικού Προγράμματος, πα-ρουσίασε τις βασικές αλλαγές και τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να εκσυγχρονιστεί και να ανασυγκροτηθεί ο Δήμος, να διοικείται με διαφάνεια και τιμιότητα και να μπει σε τροχιά λύ-σης των προβλημάτων, ανάπτυξης και προόδου.
Εντύπωση έκανε σε όλους τους παρευρισκόμενους και το χειροκρότησαν δεόντως αυτό που επιβεβαιώθηκε άλλωστε και στο Συνέδριο. Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και η Α-θηνά Λυγνού γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα θέματα, τα έχουν προσεγγίσει και επεξεργαστεί σε επιστημονική βάση και προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις με σχεδιασμό σε βάθος χρό-νου. Γνωρίζουν δηλαδή τι θέλουν και πώς να διοικήσουν την πόλη για να βγει από το ση-μερινό τέλμα. Σ’ αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία της, παραθέτοντας τα σημεία υπεροχής των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ.
Από τη μία, τόνισε, έχουμε διαδοχικά αποτυχημένες Δημοτικές Αρχές και χαμέ-νες τετραετίες, χρίσματα και επιλογές υποψήφιων Δημάρχων της τελευταίας στιγ-μής, ανθρώπους με κριτήριο το προσωπικό τους όφελος που δεν τολμούν να συ-γκρουστούν με τα συμφέροντα, ανθρώπους που ακούγονται για σκάνδαλα ή που διοίκησαν και απέτυχαν.
Από την άλλη έχουμε μια δύναμη που κρίθηκε επι 6 χρόνια για την ποιοτική της δράση, με εκλεγμένο υποψήφιο Δήμαρχο και υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, με μόνο κριτήριο το συμφέρον της πόλης, με αγωνιστικές παρεμβάσεις που δεν υ-πολογίσουν το πολιτικό κόστος, με ολοκληρωμένες προτάσεις, μελέτες και άλλες πρωτοβουλίες, με καθαρό ψηφοδέλτιο και τίμιους ανθρώπους στις γραμμές τους.
Στο ερώτημα εάν οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μπορούν να διοικήσουν την πόλη, η α-πάντηση της κ. Α. Λυγνού ήρθε τεκμηριωμένη και αβίαστα.
ΝΑΙ γιατί με Ομάδες Εργασίας έχουμε επεξεργαστεί τις προτάσεις και το Πρό-γραμμά μας.
ΝΑΙ γιατί δουλεύουμε συλλογικά και προχωρούμε συντεταγμένα.
ΝΑΙ γιατί έχουμε υποψήφια Δήμαρχο και στελέχη πετυχημένα στη ζωή και τη δράση, με ικανότητες, κατάρτιση και φρεσκάδα.
ΝΑΙ γιατί έχουμε κάνει πράξη τη συμμετοχή των πολιτών στις γραμμές μας και στηριζόμαστε στην ενεργή τους παρουσία.
ΝΑΙ γιατί αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες, έχουμε μελέτες και σχεδιασμό κα καταθέ-ταμε πάντα σοβαρές προτάσεις για όλα τα θέματα.
ΝΑΙ γιατί συμμετέχουμε σε Πανελλαδικά σχήματα, στην Πρωτοβουλία Ανεξάρτη-των Αυτοδιοικητικών κινήσεων, σε συνέδρια κλπ.
ΝΑΙ γιατί έχουμε αποκτήσει την εμπειρία με παρεμβάσεις, επισκέψεις σε άλλους Δήμους και φορείς, ξέρουμε να διεκδικούμε και να φέρνουμε αποτελέσματα.
Ναι γιατί έχουμε Πρόγραμμα με όραμα για την πόλη, με ρεαλιστικές προτάσεις και στόχους μακροπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και τετραετίας.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ο κ. Δ. Κυπριώτης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Βάρης, αντιπρο-σωπείες: του ΑΟ Τερψιθέα από τους κ.κ. Γ. Ζανέτη, Ζλάτη, Σεργόπουλο, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Ευρυάλη από τους κ. Ι. Καρδασόπουλο και κ. Λ. Πεφάνη, του Συλλόγου Λα-κώνων με την Πρόεδρο κ. Φ. Μαυροπούλου, του Συλλόγου Παρθενών με την κ. Α. Καπά-του, του Συλλόγου Ποντίων «Η Ρωμανία» με την κ. Ε. Κουρτσόγλου, της Περιβαλλοντικής Κίνησης Πολιτών με τον κ. Κ. Μοσχοβάκη, του Λαογραφικού Ομίλου «Χοροστάσι» με τον κ. Γ. Βελισσαρόπουλο, οι πρώην Αντιδήμαρχοι κ. Ε. Βαγγελάτου και κ. Χ. Λούβρος, Δ/ντές Σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων κ.α.
Από τον Τοπικό Τύπο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εφημερίδων:
Νέα Νοτιοανατολικών Προαστίων, ΒΗΜΑ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΤΟΛΜΗ στα Νότια, ΣΦΥΓΜΟΣ, Notos News και του περιοδικού Volta Νοτίων Προαστίων.
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Α. Λυγνού βροντοφώναξε:
Εμπρός λοιπόν να πάμε στις δημοτικές εκλογές με καθαρό μυαλό.
Για την πόλη μας, για τα παιδιά μας.
Ο θυμός μας να γίνει ψήφος αλλαγής και όχι αδιαφορία.
Μαζί να δώσουμε τη μάχη των εκλογών, μαζί και να την κερδίσουμε.
Η αλήθεια μας ενώνει, η Γλυφάδα μας αλλάζει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ