Μητροπολιτικο Πάρκο Ελληνικου:Κοινη δραση απο 4 Δημους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δήμαρχοι Αλίμου, κ. Θάνος Ορφανός, Αργυρούπολης, κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, Γλυφάδας, κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος και Ελληνικού, κ. Χρήστος Κορτζίδης, συζητήσαμε στο δημαρχείο του Ελληνικού σχετικά με το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού.

Οι νέες μελέτες που εκπονούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος οι οποίες –σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου - επαναφέρουν με νέα μορφή τα παλαιά και καταδικασμένα σχέδια εμπορευματοποίησης και τσιμεντοποίησης του χώρου μας δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Με επιστολές μας προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Περιβάλλοντος ζητούμε συνάντηση μαζί τους προκειμένου να ενημερωθούμε για τα σχέδια και τις μελέτες που στόχο έχουν να κατατεμαχίσουν το μητροπολιτικό πάρκο.

Σε κάθε περίπτωση οι 4 δήμοι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ιδέα της δημιουργίας ενός πραγματικού – ενιαίου μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση εκδήλωσης στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η μελέτη του ΕΜΠ ως εναλλακτική πρόταση που απομυθοποιεί το υπέρογκο κόστος δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου που εντέχνως προβάλλεται.


Υπερασπιζόμαστε το μέλλον, ΤΩΡΑ.



Θ. Ορφανός Δ. Ευσταθιάδης Γ. Θεοδωρόπουλος Χ. Κορτζίδης


Δήμαρχος Αλίμου Δήμαρχος Αργυρούπολης Δήμαρχος Γλυφάδας Δήμαρχος Ελληνικού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ