Α ν ο ι κ τ ή Ε π ι σ τ ο λ ή Δημήτρης Καραπάνος



Δημοτικός Σύμβουλος
FAX: 210-9645823
Κιν.: 6944475401
email: dimitriskarapanos@gmail.com

Αύγουστος 2010

Άρχισε ήδη η προεκλογική διαδικασία εκλογής Διοικήσεων των νέων Ο.Τ.Α. που δημιουργήθηκαν με το νέο νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Ο νέος νόμος βάζει υψηλούς στόχους, χωρίς να εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους και υποδομές, και χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες αντιμετώπισης των προβλημάτων των Ο.Τ.Α. Συνεπώς επιβάλλεται να εκλεγούν οι πλέον ικανοί για να καλύψουν άμεσα τις αδυναμίες του νόμου. Αυτός ο νόμος θα ρυθμίσει την καθημερινότητα της ζωής μας και είναι υπόθεση όλων μας η σωστή εφαρμογή του. Σ΄ αυτές τις εκλογές οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο και όχι τα κόμματα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, τα οποία μας οδήγησαν σε τραγικά κοινωνικά αδιέξοδα προβλημάτων φτώχειας και εθνικής ταπείνωσης.
Για άλλη μια φορά ευχαριστώ για την εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας. Δεσμεύθηκα και συστρατεύτηκα για την υλοποίηση ενός προγράμματος με Αρχές και Κανόνες Συνέπειας, Εντιμότητος και Διαφάνειας που ενέκριναν με την ψήφο τους οι Γλυφαδιώτες. Δυστυχώς οι δεσμεύσεις του προγράμματος ξεχάστηκαν γρήγορα, ενώ αντί Αρχών επικράτησαν λογικές ιδιοτέλειας και ανήθικων συμβιβασμών. Κατέβαλα έντονες προσπάθειες να αποτρέψω αυτή την εξέλιξη, χωρίς να πείσω τον αμετάπειστο στην αυτοκαταστροφική του πορεία αρχηγό της παράταξης και σημερινό Δήμαρχο.
Μονόδρομα η συνείδησή μου επέβαλλε την παραίτησή μου από την καλά αμειβόμενη θέση Αντιδημάρχου Οικονομικού, για να διαχωρίσω τις ευθύνες μου αλλά κυρίως να παραμείνω συνεπής. Έκτοτε ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος πολιτεύομαι, ιδιαίτερα για θέματα αρχών και ηθικής τάξεως μόνος μου και το ίδιο ασυμβίβαστος, όπως είχαμε ως παράταξη υποσχεθεί προεκλογικά και αποτελεί απαράβατο κώδικα πορείας μου στην δημόσια διαδρομή μου. Αυτή η στάση, μου δίνει τη δύναμη να λέω φωναχτά τα πράγματα με το όνομά τους. Το απέδειξα πρόσφατα καταψηφίζοντας απόφαση μαγειρεμένη σε νοσηρό παρασκήνιο λέγοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, «εδώ μέσα κάποιοι ή δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε, ή τα πιάνουμε».

Αγαπητοί Συμπολίτες
Η Γλυφάδα μας είναι ο ισχυρότερος οικονομικά Δήμος της χώρας, αλλά φτωχός λόγω κακοδιαχείρισης των πόρων του. Διαθέτει τεράστιους αναξιοποίητους πόρους, ενώ πολλοί πόροι διαφεύγουν από τα Ταμεία του Δήμου προς ένα παγιωμένο από χρόνια κύκλωμα συμφερόντων ακλόνητο σε κάθε αλλαγή Δημάρχων.
Το κύκλωμα αυτό νέμεται παράνομα Δημοτική περιουσία, έχει στήσει επιχειρήσεις με τις δραστηριότητες του Δήμου συναλλασσόμενο προνομιακά μαζί του, με την ανοχή των εκάστοτε Δημάρχων, τους οποίους χρηματοδοτεί με «μαύρα» προεκλογικά, αφού τους εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρίσματα με τις διαπλεκόμενες «άκρες» του στα κόμματα. Γι΄ αυτό κάθε επόμενος Δήμαρχος αποδεικνύεται συνήθως χειρότερος του προηγουμένου. Είναι καιρός πια να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος των προκατασκευασμένων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων στο εκλογομαγειρείο των διαπλεκομένων τοπικών συμφερόντων με τα κόμματα. Τα κόμματα οφείλουν να περιορισθούν αυστηρά στον υγιή δημοκρατικό τους ρόλο, να αφουγκράζονται και όχι να χειραγωγούν τις τοπικές κοινωνίες πατερναλιστικά.
Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Γλυφάδας που έχω την τιμή να εκπροσωπώ διαπίστωσε από την μελέτη των οικονομικών στοιχείων, ότι αν αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι του Δήμου και ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο διοικητικός μηχανισμός, για δέκα χρόνια δεν χρειάζεται καμμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη, προς όφελος όλων των Δημοτών, με ταυτόχρονη βελτίωση κοινοχρήστων υποδομών και υπηρεσιών.
Δεν διαθέτουμε τους πόρους δαπάνης μιας προεκλογικής καμπάνιας. Γι’αυτό, αν τελικώς δεν κατορθώσουμε αυτοτελή εκλογική παρουσία θα στηρίξουμε οποιοδήποτε αυτοδιοικητικό συνδυασμό ευρείας πολιτικής και κοινωνικής εκπροσώπησης σχηματισθεί με παρόμοιες ξεκάθαρες αντιλήψεις για την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου. Απαραίτητα να απαρτίζεται από πρόσωπα καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά, κατά τεκμήριο με λευκό ποινικό μητρώο και με διάθεση προσφοράς και όχι προδιάθεση πλουτισμού από την ενασχόληση με τις υποθέσεις του Δήμου.
Οφείλουμε όλοι μας ως πολίτες να ενεργοποιηθούμε για να εκλέξουμε τους ικανότερους και να μην επιτρέψουμε να αποφασίσουν άλλοι πριν από μας για την πόλη μας.

Με τιμή,


Δημ. Καραπάνος

Σχόλια

  1. ...."Το κύκλωμα αυτό νέμεται παράνομα Δημοτική περιουσία....". Γράψε τα ονόματα που ανήκουν σαυτό το κύκλωμα κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΠΑΝΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Δημ. Καραπανο,
    παραιτηθηκατε απο Αντιδημαρχος οικονομικων και μαρινων.
    ΕΡΩΤΗΜΑ : Απο Δημοτικος Συμβουλος της πλειοψηφιας παραιτηθηκατε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ.
    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αναγράφεται :
    Σαφές μήνυμα από Ρηγίλλης προς πιθανούς "μιμητές"
    Μαρκογιαννάκη. Οι αντάρτες θα βλέπουν...πόρτα εξόδου.
    Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γλυφάδας είναι πολλοί,
    ζωή νάχουν.
    Και ο νοών, νοείτο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ Η ΝΤΟΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ FORUM ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την Θεοδωρα/Ντορα Μητσοτακη/Μπακογιαννη/Κουβελου δεν παει ουτε ο αδελφος της, οι κυριες και οι κυριοι υποψηφιοι Δημαρχοι Γλυφαδας θα πανε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά και άγια όλα αυτά κύριε Καραπάνο. Μήπως ξέρετε κάτι όμως και για τον υπερχρεωμένο ΟΣΕ, από τον οποίο περάσατε προσφάτως (πάντα με κομματική ιδιότητα, εννοείται) ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ