ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ


ΓΛΥΦΑΔΑ:ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Αρθρο του Δημητρη Τσακιρη

Ο κόσμος βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Η ανεργία καλπάζει . Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη .
Ο δημότης πολλές φορές βλέπει την αλόγιστη σπατάλη του δημόσιου χρήματος από αυτούς που την διαχειρίζονται και αγανακτεί εξαγριώνεται. Ζητεί η διαχείριση να γίνεται με τρόπο κρυστάλλινο, διάφανο και ορθολογιστικό βασιζόμενο στις πραγματικές ανάγκες του φορέα που υπηρετεί.. Ζητεί και απαιτεί αξίες ,αρχές δημόσιο ήθος .
Ο δήμος Γλυφάδας έχει πάψει να διοικείται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα . Η πολιτική που εφαρμόζεται και εφαρμόστηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι η πολιτική του ότι κάτσει. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε αφού ήταν ξεκάθαρη η έλλειψη κεντρικής πολιτικής για την λύση των μεγάλων προβλημάτων που έχει η πόλη μας.
Ανεξαρτητοποιήσεις με ευθείες βολές κατά του περιβάλλον του δημάρχου δηλώσεις για μη σύννομες ενέργειες.
Η οικονομική κρίση μαστίζει τα λαϊκά στρώματα . Η οικονομία του κάθε δήμου στηρίζεται στον δημότη στον φορολογούμενο πολίτη. Βασίζεται στην καταβολή των δημοτικών τελών βασίζεται σε κάθε τι που οδηγεί τον πολίτη σε συναλλαγή με τον δήμο.
Τεράστια τα χρήματα που διαχειρίσθηκε η διοίκηση του δήμου. Πραγματοποιήθηκε κανένα έργο που να βελτίωσε την ποιότητα ζωής του δημότη ? Κανένα.
Ο δημότης απαιτεί να γνωρίζει που πάνε τα χρήματα του , ποια έργα ουσίας θα πραγματοποιηθούν τι δραστηριότητες θα γίνουν και ποιο θα είναι το κόστος. Ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο , πληρώνει από το υστέρημα του ζητεί , απαιτεί ορθολογιστική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Η εφαρμογή της πολιτικής του ότι κάτσει της τελευταίας τετραετίας είναι η πολιτική της αποφυγής , της παρακμής , είναι η πολιτική που πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων ,είναι η πολιτική που πρέπει τιμωρηθεί .
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να προστατευθεί από ανθρώπους που έχουν λόγο και σκέψη από ανθρώπους που θα ξαναφέρουν τις αξίες , την διαφάνεια , την προστασία του δημόσιου χρήματος και χώρου όλες αυτές τις πλευρές που χάνονται σήμερα στο γενικότερο κλίμα απαξίας και δυσοσμίας.

Τσακίρης Δημήτρης
Δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας
Πρώην αντιδήμαρχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ