ΓΛΥΦΑΔΑ:ΑΝΑΠΛΑΣΗ –ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ


ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΕΡΒΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010


Η Περιβαλλοντική Οργάνωση "Eλλάδα Καθαρή" είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα την Αθήνα που δραστηριοποιείται από το 1999. Αποτελεί επίσημο μέλος του Mediterranean Action Plan του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP), μέλος του European Women for Sustainable Future (WECF) και συμμετέχει στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας “Clean Up the World”.

Η «Ελλάδα Καθαρή» θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 δράση ανάπλασης, καθαρισμού και δενδροφύτευσης στην παραλία Ζέρβα με τη συμμετοχή μαθητών και εθελοντών (10.00-13.00).

1. Εκστρατεία καθαρισμού στην παραλία Ζέρβα της Γλυφάδας στα πλαίσια του ‘Clean up the World και της Mediterranean Coast Day του UNEP/MAP’- 10.00-13.00 με τη συμμετοχή μαθητών και εθελοντών από τη χορηγό εταιρία Kiehl’s.

Οι εκστρατείες καθαρισμού στοχεύουν στο να στρέψουν την προσοχή στο πρόβλημα των απορριμμάτων και της ρύπανσης, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία σε θέματα, όπως η μείωση, η διαχείριση και η ανακύκλωση.

2. Πραγματοποίηση φύτευσης

Φύτευση 60 δένδρων και θάμνων (Αλμυρίκια και Πικροδάφνες) στην παραλία της Γλυφάδας απέναντι από το παλιό δημαρχείο.

3. Ανάπλαση του χώρου της παραλίας

Βάψιμο κτιρίου και στη συνέχεια καλλωπισμός του με καλλιτεχνικό γκράφιτι υπό την εποπτεία ενός καλλιτέχνη
Βάψιμο και φύτευση των τσιμεντένιων γλαστρών που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της εκδήλωσης

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενεργή συμμετοχή εθελοντών στον καθαρισμό και την ανάπλαση του χώρου με στόχο την δημιουργία μιας καλαίσθητης ατμόσφαιρας. Η αναγκαιότητα της προστασίας και της διατήρησης ενός καθαρού και όμορφου περιβάλλοντος στη γειτονιά μας είναι πιο έντονη από ποτέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ