Καταγγελια της Δημοτικης Αρχής Ηλιούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης καταγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας για το παράλογο σε ορισμένα σημεία νέο Προεδρικό Διάταγμα που διαμόρφωσαν για την προστασία του Υμηττού. Η πόλη μας επηρεάζεται άμεσα από την συγκεκριμένη εξέλιξη σε δύο περιοχές.
Αφενός, στις οδούς Νεύτωνος και Αναξαγόρα, οι οποίες θα ανήκουν πλέον στη Α ζώνη προστασίας (χώρος απολύτου προστασίας) αντί της ζώνης Β (χώρος ήπιων παρεμβάσεων) που ανήκαν μέχρι τώρα. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι, οι οποίοι ζουν επί δεκαετίες εκεί, ενώ μέχρι τώρα εναγωνίως ήλπιζαν την τελική τους δικαίωση όσον αφορά τη νομιμοποίηση των ακινήτων τους, αντιθέτως με το Διάταγμα βλέπουν να «σβήνει» κάθε ελπίδα επίλυσης του προβλήματός τους. Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος οι οικίες στους δρόμους αυτούς να γκρεμιστούν ως αυθαίρετες μέσα σε δασική έκταση.
Αφετέρου, στην περιοχή της Δεξαμενής, όπου παρατηρείται το παράλογο μόνο το Κέντρο Υψηλής Τάσης και τα γύρω από αυτό ακίνητα να παραμένουν στη Β Ζώνη, ενώ όλα τα υπόλοιπα, σε μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό, μετατοπίζονται στην Α Ζώνη προστασίας. Ανάμεσα σ’ αυτά, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται και οι διευθύνσεις καθαριότητας και κήπων, καθώς και το γκαράζ του Δήμου. Με την εξέλιξη αυτή, εκτός της πλήρους αδιαφορίας για τα συμφέροντα του Δήμου, το Προεδρικό Διάταγμα ουσιαστικά μειώνει τις ελπίδες απομάκρυνσης του ΚΥΤ, για την οποία Δήμος και Κάτοικοι αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις εδώ και χρόνια.
Είναι σαφές πως η κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος έγινε με προχειρότητα και χωρίς εκτενή μελέτη για τις συνέπειες που θα προξενήσει στους πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου απαιτούν την άμεση διευθέτηση του προβλήματος, προκειμένου να σταματήσει η αδικία σε βάρος των συμπολιτών μας, οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά να χάνουν τις ιδιοκτησίες τους, σε βάρος του Δήμου και των υπηρεσιών του και τέλος σε βάρος της δημόσιας υγείας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο με την παρουσία του ΚΥΤ.

Σχόλια

  1. Όταν καταπατούσαν και έχτιζαν αυτοί οι "θιγόμενοι" σήμερα, ευοιπόπλιπτοι κατά τ' άλλα συμπολίτες μας, δεν ήξεραν ότι αυθαιρετούσαν ; Ήμήπως δεν είναι γνωστό στο δήμο ότι όλα αυτά τα "σπιτάκια" χτίστηκαν εν μία νυκτί ;
    Έλεος πια μ' αυτή την υποκρισία του δημάρχου που θέλει να υφαρπάξει ψήφους με λαικισμούς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ