ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΓΛΥΦΆΔΑΣ






Στις 09 Οκτωβρίου 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας διοργάνωσε την καθιερωμένη ετήσια Γιορτή της Τσικουδιάς στη θέση Πατητήρι στη Τερψιθέα Γλυφάδας .
Το πρόγραμμα άνοιξε και συντόνισε η γενική γραμματέας του συλλόγου κ. Μαυρακάκη – Καπετανάκη Ελένη , η οποία καλοσώρισε εκ μέρους του ΔΣ τους εκατοντάδες καλεσμένους , οι οποίοι προσήλθαν παρ’ όλο το δυνατό κρύο δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμηση στην προσπάθεια του συλλόγου για τη διάδοση των ηθών και εθίμων της Κρήτης .
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κρύο καιρό , το πρόγραμμα ξεκίνησε αμέσως με το μικρό και μεγάλο χορευτικό που έδωσε λεβέντικα μία υπέροχη παράσταση και κέρδισε τις εντυπώσεις . Ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Πετράκης ομολογουμένως πρέπει να είναι υπερήφανος γιατί κάθε φορά παρουσιάζει και κάτι καλύτερο .
Στη συνέχεια η γραμματέας κάλεσε : τον Πρόεδρο των Κρητών κ. Γεώργιο Σηφάκη , ο οποίος ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους και υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά η εκδήλωση θα είναι ακόμη καλύτερη , υπενθύμισε δε στους επίσημους τη στέγαση του συλλόγου , ο οποίος αν και είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Αττική δεν έχει στέγη , ακολούθως κάλεσε το νυν δήμαρχο κ. Ι. Θεοδωρόπουλο , την Πρόεδρο του Πνευματικού κ. Μαίρη Παπάζογλου , τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Μίμη Ανδρουλάκη , τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Κ.Γείτονα .τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Ασπραδάκη , τον βουλευτή Ν.Δ και υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη , τον υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας και επικεφαλή της δημ. Παράταξης ‘Δυνατή Γλυφάδα –Κ.Κόκκορης ‘ κ. Κώστα Κόκκορη , τον υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας και επικεφαλή της δημ. Παράταξης ‘ Άμεση Παρέμβαση ‘ κ. Στέλιο Λανδράκη , τον κ. Γιάννης Σοφιανό αντιπρόσωπο της δημ. Παράταξης των ‘Ανοιχτών Οριζόντων’ της υποψήφιας Δημάρχου Γλυφάδας κ. Αθηνάς Λιγνού ‘, τον υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας και επικεφαλή της δημ. Παράταξης ‘Δημοτική, Κοινωνική Πρωτοβουλία’ κ. Οδυσσέα Παπαδόπουλο.
Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν : ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος , ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ι. Τζούβελης , ο δημ. Σύμβουλος κ. Λεβετσοβίτης , οι δημ. Σύμβουλοι κ. Γκέκας και κ. Φ. Μαλάμη , ο δημ. Σύμβουλος κ. Δ. Τσαμπίρας , ο δημ. Σύμβουλος κ. Μ. Φιλόπουλος , ο κ. Αντώνης Γιαννακάκης Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γλυφάδας- Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου
‘ Αιξωνή ‘ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Γ Σγουρού .
Από τον κρητικό τύπο και τους κρητικούς συλλόγους : η κ. Φωτεινή Ζουλάκη εκδότρια της εφημερίδας ‘Παγκρήτια Νέα ‘ , ο κ. Βανταράκης Στυλιανός από τα Παγκρήτια Νέα , σύσσωμος ο σύλλογος Κρητών Αργυρούπολης , Ηλιούπολης και Ελληνικού .
Από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους : ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας κ. Κ.Τιλκερίδης , ο Πρόεδρος των Αρκάδων κ. Ν.Τσιντής , ο Αντιπρόεδρος των Λακώνων κ. Ευστ. Ξανθάκος , ο κ, Μιχ. Αβούρης από τον Αττικό Πνευματικό Όμιλο , ο κ. Σαρρής από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος κ.α .
Από τον τοπικό τύπο : ο κ. Χρ.Λούβρος και Γ.Χαμπάκης από τα ‘ΝΕΑ’, ο κ. Γ. Καραχάλιος από τον ‘ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΗ’ , ο κ. Ζαχαριάδης από τη ‘ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ‘ και ο διάσημος φωτορεπόρτερ της διαδικτυακής εφημερίδας της πόλης μας ‘KORNER’ κ. Μάνος Πουλάκης .
Η ΄Ενωση Κρητών Γλυφάδας ευχαρίστησε τους χορηγούς που πρόσφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου (ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ –εισιτήρια για Κρήτη , ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗΣ –τηλεόραση , ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ – τζάκι εσωτερικού χώρου , τους κρεοπώλες Κατσίκη Παν. , τον κ. Καμενάκη του Γαλαξία , τον κ. Γ. Κόκκορη , τον κ. Σταματάκη Γ. τον κ. Σπέντζο ) καθώς επίσης τον κ. Αγγελάτο Δημήτρη για την οικονομική βοήθεια που έχει προσφέρει στο σύλλογο κάτι που αποτελεί παράδειγμα στην πόλη για τη συνέχεια και τη διάδοση του πολιτισμού μας .
Εδόθηκαν τιμητικές πλακέτες για την ανιδιοτελή προφορά τους στο σύλλογο ,
στους : κ. Γ.Σκορδαλό το λυράρη της εκδήλωσης και δάσκαλο λύρας και λαούτου του συλλόγου της Ένωσης , στο κ. Αποστόλη Κυριακάκη , στο κ. Λάμπρο Καρανάνο και στο κ. Γιώργο Μαστοράκη που με πολύ κόπο συντελούν κάθε φορά για να παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις των Κρητών Γλυφάδας
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το συγκρότημα του κ. Γ.Σκορδαλού , το οποίο αποτελούσαν ο κ. Λιναρδάκης Γ , o κ. Κουφάκης Σ. και επίσης οι μαθητές του κ. Χρήστος Δάβρης και κ. Χρήστος Επιτροπάκης στο λαούτο, οι οποίοι έχουν διδαχθεί τη μουσική και τους κρητικούς χορούς μέσα στο σύλλογο Κρητών . Η γραμματέας ανέφερε ότι θαυμάζει το κ. Δάβρη και κ. Επιτροπάκη , από την εποχή που φοιτούσαν στο σχολείο , οι οποίοι με τις παρουσιάσεις τους προέτρεψαν κι άλλα παιδιά ν’ αγαπήσουν τη Κρητική μουσική και τους κρητικούς χορούς .
Η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι πρωίας με το κ. Σηφάκη να είναι πάντα παρών για το τέλος της εκδήλωσης και για το μάζεμα που ολοκληρώθηκε το επόμενο μεσημέρι .
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλο το ΔΣ και πιο πολύ στον Πρόεδρο κ. Γ.Σηφάκη, ο οποίος ενδυναμώνει πάντα ηθικά και πρακτικά το σύλλογο .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ