ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΤΑΞΕΩς "ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΆΔΑ"ΑΝΝΑΣ ΣΑΚΟΥ
Στην Γλυφάδα εκλέγομαι 16 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και μπορώ να πώ ότι γνωρίζω τα προβλήματα αυτής, από που πηγάζουν και πως μπορούμε να δώσουμε άμεσες ή μακρόπνοες λύσεις.
Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Είναι το πιο ευαίσθητο και χρήσιμο έργο του Δήμου. Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας απασχολούνται βρέφη από 8 μηνών και παιδιά από 2 1/2 ετών.
Η ποιότητα εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού,όπως και του βοηθητικού,είναι αρκετά μεγάλη,ξεπερνώντας πολλές φορές και αυτήν των Ιδιωτικών Σταθμών. Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται συνεχώς με σύγχρονα σεμινάρια, τηρώντας την πρέπουσα αναλογία παιδιών ανά εκπαιδευτικό.
Τα κτήρια όπου στεγάζονται οι σταθμοί μας, είναι τα περισσότερα μισθωμένα, εκτός από ένα. Γίνεται πρόσπάθεια να βρεθούν και νέα κτήρια, τα οποία είτε θα μισθώνονται, είτε θα κτιστούν σε δημοτικά οικόπεδα.
Οι ανάγκες για αύξηση των θέσεων απασχολούμενων βρεφών και παιδιών είναι μεγάλες,καθώς κάθε χρονιά απορρίπτονται πολλές αιτήσεις και αυξάνεται παράλληλα ο πληθυσμός του δήμου μας. Επιπροσθέτως, οι ανάγκες για ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση των παιδιών γίνονται όλο και πιο απαιτητικές.
Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ομόφωνα, ψηφίζουν τις δαπάνες που προορίζονται για τους παιδικούς σταθμούς και όλοι κρίνουν την ανάγκη απασχόλησης περισσότερων νηπίων, ως επιτακτική.
Απογοήτευση, ωστόσο, προκάλεσε η άρνηση ορισμένων συμβούλων, στην απόφαση να αγορασθεί οικόπεδο με κατοικία, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τερψιθέας. Θεωρώ απαράδεκτη αυτήν τη στάση, διότι τα λεφτά υπάρχουν για την αγορά αυτού του ακινήτου και θα μπορούσαμε έτσι να στεγάσουμε πάνω από εκατό παιδιά.
Ας περισσέψουν, λοιπόν, τα κροκοδείλια δάκρυα για τις αποριφθήσες αιτήσεις των γονιών, που αγωνιούν πού θα αφήσουν τα παιδιά τους. Μέσα στην υπάρχουσα οικονομική κρίση, μια τέτοια προσφορά του Δήμου σε γονείς είτε άνεργους, είτε διαζευμένους, είτε πολύτεκνους ή ακόμη και με χαμηλά εισοδήματα θα ήταν ανεκτίμητης αξίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν γονείς που δουλέυουν απογευματινές βάρδιες και Σάββατα και ακόμη υπάρχουν αρκετοί με περιορισμένη καλοκαιρινή άδεια, πράγμα που καθιστά υπεύθυνους να αναπροσαρμόσουμε και τα ωράρια λειτουργίας των σταθμών.
Χρειαζόμαστε, συνεπώς, διάθεση και προγραμματισμό για να αναπτύξουμε καλύτερα την λειτουργία των παιδικών σταθμών στον Δήμο μας.

Σχόλια

  1. Αγαπητή κα Σάκκου Σας τιμά το ενδιαφέρον σας για την αγορά κτιρίου στην Τερψιθέα για την στέγαση βρεφονηπιακού σταθμού. Θα ήθελα όμως να μας πείτε
    πρώτον: άν το κτήριο στο οποίο αναφέρεσθε θα μπορούσε να πάρει ποτέ άδεια λειτουργίας ως τέτοιου ιδρύματος ή θα ήθελε διπλάσια λεφτά για ανακατασκευές και ανακαινίσεις
    δεύτερον: είναι το μοναδικό κτήριο που πωλειται στην Τερψιθέα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε βρεφονηπιακό σταθμό;
    τρίτον: σε ποιόν ανήκει το κτήριο αυτό και αν είναι σε τιμή ευκαιρείας για να διατεθεί απο το δημοτικό χρήμα ένα τόσο μεγάλο ποσό;
    τέταρτον: οι ανάγκες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν προέκυψαν ξαφνικά πριν απο τις δημοτικές εκλογές, υπήρχαν και πριν για πολλά χρόνια. Γιατί το θέμα έρχεται τώρα ως κατεπείγον και μάλιστα σε πολλές διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου; Κρύβεται κάτι απο πίσω;
    πεμπτον: Ας υποθέσουμε ότι το ΔΣ ενέκρινε την αγορά του εν λόγω ακινήτου, ποιό προσωπικό θα το λειτουργούσε; πως θα πληρωνότανε το προσωπικό αυτό;
    έκτον: Μήπως το όψιμο αυτό ενδιαφέρον σας έχει να κάνει με τις Δημοτικές Εκλογές και την βουλησή σας να δείξετε έργο στους ψηφοφόρους σας; Τι κάνατε τόσα χρόνια που λέτε ότι είσαστε Δημοτική Σύμβουλος; Μήπως δεν υπήρχαν τα λεφτά και τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ