Κοσμοσυρροή στο Αντάμωμα Ηπειρωτών Γλυφάδας




Με την εξαιρετική και άρτια οργανωμένη εκδήλωση με τίτλο «Αντάμωμα Ηπειρωτών» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Γλυφάδα, στην πλατεία Μακεδονίας το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, οι Ηπειρώτες έκαναν την έκπληξη για μια ακόμα φορά.
Παίρνοντας μεγάλο ρίσκο αποφάσισαν να διοργανώσουν αυτή την καταπληκτική εκδήλωση σε ένα χώρο κυριολεκτικά απαξιωμένο και εγκαταλελειμμένο από την Δημοτική Αρχή, σε ένα χώρο που όχι μόνο δεν τόλμησε κανείς να αξιοποιήσει για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και που είχε ως αποκλειστική χρήση την αφόδευση των σκύλων, αποτρέποντας ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη χρήση από παιδιά και πολίτες.
Αν λάβουμε υπόψιν ότι την ίδια μέρα είχαν και οι Κρήτες την δική τους καθιερωμένη εκδήλωση της Τσικουδιάς, αλλά και το κρύο που είχε εκείνη την ημέρα, τότε πράγματι ήταν μια απολύτως πετυχημένη εκδήλωση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας κύριο Ζιάκα Γρηγόρη, αλλά και σε όλους όσους εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό.
Η εκδήλωση άρχισε με τον αγιασμό εγκαινίασης των γραφείων του Συλλόγου. Τον οικίσκο που βρίσκονται πλέον τα γραφεία του Συλλόγου, παραχώρησε με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο στις 4/2/2010. Η επισκευή των γραφείων έγιναν εξ ολοκλήρου με το κέφι και το μεράκι του ταμία του Συλλόγου κύριου Στέφου Σπύρου, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια.
Στη συνέχεια ο Γραμματέας του Συλλόγου κύριος Μέγας Ιωάννης παρουσίασε τους επίσημους καλεσμένους και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο κύριο Ζιάκα Γρηγόρη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο όσο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την ευργετική τους απόφαση να παραχωρήσουν τον οικίσκο για γραφείο του Συλλόγου.
Οι Ηπειρώτες ως καλοί «μάστοροι» των γλεντιών και των εκδηλώσεων, ξάφνιασαν τους παρευρισκόμενους όταν το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, συνοδευόμενο από την ορχήστρα, πέρασε ανάμεσα από το πλήθος τραγουδώντας το «Καλώς ανταμωθήκαμε». Αμέσως μετά ανέβηκε στην εξέδρα η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κι ερμήνευσε με τρόπο θαυμάσιο μερικά εξαιρετικά Ηπειρώτικα τραγούδια, δίνοντας έτσι και μια άλλη αίσθηση αυτών των υπέροχων τραγουδιών που λόγω της ποιότητάς τους μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Το πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα άρχισε πάλι με το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, συνέχισε το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, μετά χόρεψε το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου «Το Κούγκι» και το χορευτικό πρόγραμμα έκλεισε με το χορευτικό του οικοδεσπότη Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος».
Στη συνέχεια όλος ο χώρος έγινε μια μεγάλη πίστα όπου ξεφάντωσαν άπαντες. Επίσημοι, ανεπίσημοι, όλος ο κόσμος χόρευε ασταμάτητα λες και τους μέθαγε το κλαρίνο του Δόκιμου και τα τραγούδια του Χρήστου Στάυρου.
ΕΥΓΕ στους Ηπειρώτες που μας έδειξαν πως η πλατεία Μακεδονίας από τόπος σκυλιών μπορεί να γίνει λίκνο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Και πάλι συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κύριο Ζιάκα, στον κύριο Στέφο και σε όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΥΓ: Πώς να μην αισθάνομαι κι εγώ υπερήφανος που είμαι Ηπειρώτης όταν έχω τέοιους συμπατριώτες και πώς να μη νιώθει κανείς το χρέος που έχει στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

Στέφος Μιχάλης
Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δυνατή Γλυφάδα»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ