ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗς

Με επιστολές του, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Γιάννης Αναγνώστου, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Όπως τονίζεται στην πρόσκληση, «ο Δήμος Ηλιούπολης εγκαινίασε την 27η Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
Πρόκειται για μοναδικό στο είδος του Μουσείο σε ολόκληρη την Ελλάδα, που λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου μας και στη Διοίκησή του μετέχουν εκπρόσωποι όλων των Αντιστασιακών Οργανώσεων της πόλης.
Το Μουσείο παρουσιάζει με ζωντανό τρόπο, με εικόνες, έντυπα, εφημερίδες αλλά και αντικείμενα που δωρίστηκαν από αντιστασιακούς της πόλης μας, την ιστορική και ένδοξη αυτή περίοδο.
Η παρουσία σας θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για την Ηλιούπολη, για εμένα προσωπικά και πάνω απ’ όλα για τους Αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης».
Επίσης, προσκλήσεις στάλθηκαν σε όλα τα σχολεία της πόλης, ώστε να προγραμματιστούν επισκέψεις των μαθητών στην ειδική θεματική έκθεση που οργανώνεται με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία αποτέλεσε και το έναυσμα της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ