ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ




Σήμερα το ημερολόγιο δείχνει 4 Οκτωβρίου και παγκοσμίως η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα Ζώα. Αναμφίβολα ο συγκεκριμένος εορτασμός σχετίζεται άμεσα με την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε όλα τα είδη των ζώων. Αυτό είναι βέβαια θετικό, πλην όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό.
Μία μόνο ετήσια αναφορά δεν είναι αρκετή για να αποκαταστήσουμε εγκληματικές συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι στα ζώα. Η ευαισθησία και ο πολιτισμός για να έχει αξία πρέπει να έχει πρακτική εφαρμογή σε καθημερινή βάση. Διαφορετικά δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Θα διαιωνίζονται πράξεις και συμπεριφορές που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων και δεν ταιριάζουν με τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Για όλα αυτά πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Πρώτον, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία των οικόσιτων ζώων και δεύτερον, ως ο αρμόδιος εκ του νόμου φορέας να δραστηριοποιηθεί ουσιαστικά για την προστασία των αδέσποτων.
Ο συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ», στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει, έχει ήδη έρθει σε επαφή με φιλοζωικά σωματεία και δεσμεύεται :
α) για την ένταξη των φιλοζωικών οργανώσεων και των εθελοντικών ομάδων προστασίας των αδέσποτων ζώων στο σχεδιασμό του Δήμου,
β) τη δημιουργία στέγης αδέσποτων για όλα τα αδέσποτα ζώα της Γλυφάδας,
γ) την προστασία του πληθυσμού τους μέσω κτηνιατρικού ελέγχου, περιοδικού εμβολιασμού και στειρώσεων σε συνεργασία με κτηνιάτρους της πόλης μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

  1. Το είδος στη φωτό είναι από τα προστατευόμενα ή από τ' αδέσποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην κατηγορείτε τον αυρανο Δήμαρχο Γλυφάδας. Μην ξεχνάτε ότι και ο Σφακιανάκης και ο Θεοδωρόπουλος ήταν μία απο τα ίδια. Βέβαια και οι δύο είχαν συμπεριλάβει στο ψηφοδελτιό τους τα ίδια "λουλούδια", πράγμα που αποφεύγει μέχρι στιγμής ο εικονιζόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κοντά του, αλλά δεν φαίνονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταλάβαμε, είναι ο τύπος με τα γυαλιά που το παίζει εξουσία της διοίκησης του δήμου Γλυφάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και που θα είναι για άλλα τέσσερα χρόνια δημοτική αρχή και μάλιστα αντιδήμαρχος αφού τα κορόιδα θα ξαναψηφίσουν Βαρβιτσιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ