Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ




Αρθρο
ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΑΚΑΚΗ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

Φίλες και φίλοι μου ,
Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω δυο λόγια για τη γυναίκα , τη σημερινή γυναίκα . Εν όψει των δημοτικών εκλογών μάλιστα το θεώρησα απαραίτητο και αναγκαίο . Βλέπω και πάλι να υπερισχύουν στις υποψηφιότητες οι άνδρες . Γιατί ; Ένα μεγάλο γιατί ! Μετά από αγώνες και μάχες για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία , πάλι είμαστε πίσω .
Καταλαβαίνω βέβαια ότι η σημερινή γυναίκα είναι μάνα, ρόλος που την καθορίζει βιολογικά και την προσδιορίζει σημαντικά, είναι σύζυγος, νοικοκυρά, εργαζόμενη, και επαγγελματικά καταξιωμένη. Αγωνίζεται στον επαγγελματικό στίβο όχι μόνο για να συμβάλλει οικονομικά στον προϋπολογισμό του σπιτιού και να έχει την οικονομική της αυτοτέλεια, μα και για να ικανοποιήσει την προσωπική της φιλοδοξία, να χρησιμοποιήσει την ακαδημαϊκή της κατάρτιση και τη δημιουργικότητα της.
Η σημερινή γυναίκα που μορφώνεται, που διαπρέπει στον τομέα της εργασίας, στον τομέα της επιστήμης, της έρευνας πρέπει να ασχολείται ενεργά με τα κοινά του τόπου και την τοπική αυτοδιοίκηση . Πιστέψτε με φίλες μου δεν μας λείπει τίποτε . Έχουμε ευγένεια ψυχής , ευαισθησία, αυτοθυσία, ανιδιοτέλεια, προσφορά στον συνάνθρωπο , είμαστε νοικοκυρές , άρα έχουμε όλα τα απαραίτητα προσόντα για να προσφέρουμε κάτι στο τόπο μας .
Η γυναίκα λοιπόν του σήμερα έχει καταφέρει να συγκεράσει πολλές ικανότητες και δεξιοτεχνίες με δεδομένο τους πολλούς ρόλους που υποστηρίζει, ξέρει να μάχεται, να διεκδικεί και πάνω από όλα να διατηρεί τις ισορροπίες, να σχοινοβατεί ανάμεσα στους πολλαπλούς ρόλους που της επιτάσσει η κοινωνία, με τα τεράστια αποθέματα επιμονής, υπομονής και ευελιξίας που διαθέτει. Άρα έχει όλα τα προσόντα .
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι άνισο και άδικο οι γυναίκες να είναι πάντα η μειοψηφία .
Το γυναικείο κίνημα πέτυχε πολλά και οι αγώνες μας συνεχίζονται . Οι σημερινές γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό, την ευαισθησία, την κατανόηση και την αναγνώριση όλων για το σημαντικό ρόλο που επιτελούν στην οικογένεια και στην κοινωνία. Πέρα από την εξίσωση των δύο φύλλων που ορίζει πλέον η ελληνική νομοθεσία, οι γυναίκες επιδιώκουν και αξίζουν την αλλαγή της νοοτροπίας ώστε να γίνουν οι νόμοι πράξη, να εφαρμοστούν και να γίνουν κτήμα των συνειδήσεων όλων μας. Επομένως μπορούν να προσφέρουν πολλά στη τοπική αυτοδιοίκηση .
Προτρέπω λοιπόν εσάς φίλες μου να συμμετέχετε στις δημοτικές παρατάξεις που εσείς επιθυμείτε και ν’ αποδείξετε ότι εσείς είστε εδώ , είστε ικανές και μπορείτε , έχετε όρεξη για δουλειά , έχετε όρεξη να προσφέρετε στο τόπο που γεννηθήκατε , στον τόπο που έχετε τα σπίτια σας , στον τόπο που για δεκαετίες τώρα μαραζώνει .
Μ ‘ εκτίμηση

Σχόλια

  1. Καλή επιτυχία Λένα, το αξίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη επιτυχια ,δεν σε γνωριζω.
    μετα τις εκλογες θελω να σε δω...
    η θεωρια γινεται πραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναναι σίγουρη ότι ο λαός της Γλυφάδας θα την τιμήσει με την ψήφο του όπως και την άλλη φορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ