Γλυφάδα:Συνεντευξη του Αντιδημάρχου Αγγελόπουλου Γεώργιου του Αγγελή


ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αγγελή
Δημοσιογράφος - Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ’’

Ο Γιώργος Αγγελή Αγγελόπουλος είναι σε όλους μας γνωστός για το λαμπρό ήθος του, την πραότητα του χαρακτήρα του και την εντιμότητά του. Έχει πάρει άριστα σε όλες του τις δραστηριότητες ως ενεργός Πολίτης και Δημοτικός Σύμβουλος. Σταθερός στις ιδέες του – προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – αλλά διαλλακτικός και συνετός , δεν δημιούργησε ποτέ αντιπάθειες και μίση και έχει κερδίσει την αγάπη των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 1990 – 1994 με την ‘’ΝΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑ’, το 1998 με την ‘’ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ’’ και το 2006 με την ‘’ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ’’. Δεν ήταν Υποψήφιος στις εκλογές του 2002. Σε όλο το διάστημα της παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πρόδωσε ποτέ τις Παρατάξεις που τον εξέλεξαν και τίμησε την ψήφο των οπαδών τους.
Είναι Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Σ. Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής, Αντιπρόεδρος του ΙΔΡΥΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ και Αντιπρόεδρος του ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΟΥΛΑΣ .Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου και μέλος διαφόρων επιτροπών του Δήμου. Είναι μέλος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από την ίδρυσή της και το 1989 ορίσθηκε Πολιτικό Στέλεχος στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Ομάδος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. σε Τοπικές Οργανώσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Γλυφάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος ‘’Η ΓΛΥΦΑΔΑ’’, της Ένωσης Μελέτης Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Πολιτικών Προβλημάτων Γλυφάδας ‘’ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ’’ (π. Πρόεδρος), του ROTARY CLUB OF VOULA (π. Πρόεδρος), του Συλλόγου ‘’ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ’’ και μέλος σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της Πόλης μας. Είναι επίσης μέλος του Ε.Σ. Ηνωμένων Εθνών, του Συνδέσμου Ελλήνων Επιστημόνων (π. μέλος του Δ.Σ.), του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και μέλος σε ανθρωπιστικές Οργανώσεις και Αρκαδικούς Συλλόγους.
Είναι ο σημερινός μας καλεσμένος. Κύριε Αγγελόπουλε, Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια το έργο σας στην Πολεοδομία και το Δημοτικό Ωδείο της Πόλης μας;
Κυρία Τσικνάκη σας ευχαριστώ που διαθέσατε το χρόνο σας αλλά και τον χώρο της εφημερίδας σας για να επικοινωνήσω με τους Συμπολίτες μας.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ 2007: Τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβα τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας
Στο βραχύ σχετικά χρονικό διάστημα της παρουσίας μου στον ευαίσθητο και ουσιαστικό αυτό τομέα της Διοίκησης του Δήμου, προσπάθησα - και νομίζω ότι πέτυχα – ουσιαστικές οργανωτικές αλλαγές της Υπηρεσίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργία της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών . Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ η Πολεοδομία Γλυφάδας έγινε η πρώτη ‘’πιλοτική ηλεκτρονική πολεοδομία’’ στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. τοποθετήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου ειδικός μετρητής της εκπεμπόμενης ενέργειας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου μας και κάθε ενδιαφερομένου .

Κατεδαφίστηκαν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Γκρεμίστηκαν αυθαίρετα και παράνομες περιφράξεις στο βουνό. Το θέμα αυτό αποτέλεσε κύρια είδηση από το σύνολο του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ 2008 – 2009: Τον Δεύτερο και τον Τρίτο χρόνο, 2008 – 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του μου ενέθεσε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Ωδείου. Στο διάστημα αυτό μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και με τη συνεργασία του Διοικητικού και Εκπαιδευτικού προσωπικού αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες του Ωδείου με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί το καλύτερα οργανωμένο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Αυξήσαμε τα τμήματα σπουδών και αναβαθμίσαμε το επίπεδο διδασκαλίας . Αυξήσαμε τον αριθμό των μαθητών και μηδενίσαμε σχεδόν τις οφειλές από τα δίδακτρα. Αυξήσαμε τον αριθμό των Υποτρόφων σπουδαστών. Οργανώσαμε μοναδικές εκδηλώσεις με τους Υποτρόφους του Ωδείου και τη φιλαρμονική του Δήμου. Αποφασίσαμε την ανέγερση σύγχρονου κτιρίου, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, για τη στέγαση του Δημοτικού Ωδείου και ζητήσαμε την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή. Προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύναψη δανείου 1.500.000 Ευρώ για την ανέγερση του νέου κτιρίου. Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή. Την ημέρα του θανάτου του αείμνηστου Δημάρχου Γλυφάδας Θόδωρου Σπονδυλίδη με ψήφισμά μας προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετονομασία του Δημοτικού Ωδείου σε ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ’’. Πρέπει να σας αναφέρω ότι όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στη διάρκεια της διετίας υπήρξαν ομόφωνες.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ 2010: Τέλος τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβα και πάλι τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας. Από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου διαπίστωσα τη δυσλειτουργία της Υπηρεσίας από την έλλειψη προσωπικού λόγω της απόλυσης των εργαζομένων στα προγράμματα STAGE και ΑΜΕΑ και την μείωση κατά 70% των εργαζομένων με σύμβαση έργου. Παρά τις δυσκολίες συνεχίστηκαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών και παράνομων περιφράξεων στον Υμηττό καθώς και κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Με πρότασή μου νοικιάσθηκε ένα σύγχρονο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν εντός των προσεχών ημερών οι Υπηρεσίες της Πολεοδομίας. Έχει γίνει μελέτη για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες αρμοδιότητες που θα έχει από τον καινούργιο χρόνο.

.

Σχόλια

  1. Ο κ. Αγγελόπουλος ανήκει πράγματι στην κατηγορία των Οικουμενικών δημοτικών συμβούλων!!! Είναι χρήσιμος στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν μπορώ να τον ψηφίσω γιατί ψηφίζω άλλη παράταξη. Πάντως του εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο πρόγραμμα του κ. Βαρβιτσιώτη για τη Γλυφάδα 2011-2014 αναγράφεται : "...Το παρελθόν, στην περίπτωση του Δήμου μας, δεν μπορεί να είναι οδηγός για το μέλλον. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, σύγχρονες προτάσεις και λύσεις..."
    Ο νοών, νοείτο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αδελφή του κου Αγγελόπουλου ήταν υποψήφια με τον κον Σφακιανάκη το 2006 ο ίδιος ήταν ο εμπλεκόμενος με το οικόπεδο στην εκππομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου που στοίχισε τότε την εκλογή του κου Λανδράκη στο Δημαρχιακό αξίωμα με τα ανώνυμα σημειώματα που έλεγαν "ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΓΛΥΦΑΔΑ" και εννούσαν τις ενέργειες του κου Αγγελόπουλου.Ψηφίστε λοιπόν ως Ελληνες τους άξιους αυτους συνεχιστές του Εφιάλτη και του Παυσανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σήμερα να έβαζε για Δήμαρχος ο κύριος Σφακιανάκης ο κύριος Αγγελόπουλος θα το στήριζε.Τις δυο οικογένειες συνδέει μακρόχρονη φιλία.Το γνωρίζω καθώς ανήκω στο κύκλο και των δυο.Σχετικά με το αν στοίχησε η οιπόθεση του οικοπέδου στον κύριο Λανδράκη,ας γελάσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέτε ανακρίβιες γραφιάδες του αποτυχημένου Δημάρχου Λανδράκη,η Αγγελοπούλου είχε βάλει με το συγχωρεμένο το Σπονδυλίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Πολίτες της Γλυφάδας απέδειξαν πως ξέρουν να τιμούν τους άξιους και ικανούς εκπροσώπους τους στο Δήμο. Ναί, ο Αγγελόπουλος έίναι φίλος με το Σφακιανάκη αλλά δεν τον στήριξε ποτέ. Με το θέμα του οικοπέδου ζήτησε μόνος του τη δικαστική διερεύνηση και δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος του.Αν ο Μιλτιάδης δεν τον θεωρούσε χρήσιμο για τον συνδυασμό του δεν θα τον έβαζε υποψήφιο, όπως έκανε για πολλούς άλλους. Ποτέ δεν υπήρξε εφιάλτης ή Παυσανίας. Αναζητείστε τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ ανάμεσα σε αυτούς που στηρίζουν σήμερα τον Κόκκορη : ΛΑΝΔΡΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΛΑΜΗ - ΓΚΕΚΑ- ΖΑΧΑΡΙΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ...και ΟΧΙ στον ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ