Πρώτη συνεδρίαση της Διοίκησης του Καλλικρατικού Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης με Δήμαρχο τον κ. Χρήστο Κορτζίδη





Στο Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση, μετά τις εκλογές της Παρατάξεως του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αργυρούπολης- Ελληνικού Σε πέντε βασικούς τομείς αναμένεται να χωριστεί η λειτουργία του Δήμου με υπεύθυνους τους αντιδημάρχους που θα οριστούν. Όπως τόνισε ο Χρήστος Κορτζίδης κατά τη διάρκεια της θητείας του, τα πρόσωπα των αντιδημάρχων δεν θα παραμείνουν ίδια αλλά θα υπάρχει εναλλαγή
Ο Χρήστος Κορτζίδης ανακοίνωσε επίσης, την καθιέρωση λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές της πόλης, από τις πρώτες μέρες του Γενάρη ένα πραγματικά καινοτόμο γεγονός αλλά και απαραίτητο στις εποχές που ζούμε
Στα θέματα διαχείρισης ο Δήμαρχος Ελληνικού, σημείωσε: «Τα δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ίδια. Δε θα φθάσει μόνο η καλή διαχείριση αλλά χρειάζεται να δοθούν και πόροι από την κεντρική διοίκηση».
Πρωτοβουλίες στα θέματα των ελεύθερων χώρων που θα έχουν ως άξονα τη συνεννόηση και την κοινή δράση προανήγγειλε ο κ. Κορτζίδης.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και εθελοντικής δράσης. Ανακοίνωσε πως επεξεργάζονται διάφορες προτάσεις που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.
Μετά την εισήγηση του Δημάρχου, η συνέλευση συνεχίστηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ενώ αναφορά έγινε και στην λειτουργία της παράταξης με την εκλογή Γενικού Συμβουλίου που θα απαρτίζεται από περισσότερα από 100 μέλη. Από το Γενικό Συμβούλιο θα προκύψει το 11μελές προεδρείο που θα έχει την ευθύνη για τις ομάδες δουλειάς που θα δημιου
Ο νέος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Κορτζίδης έδωσε το πρώτο στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. «Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης όπως είχαμε εξαγγείλει και προεκλογικά θα είναι ένας Δήμος, Σχολειό Δημοκρατίας-Συλλογικότητας και Αγώνα» τόνισε και έδωσε βάρος ιδιαίτερα στον τρόπο δουλειάς από εδώ και στο εξής: «Με ορμή, ενότητα και ενθουσιασμό, υπομονή και αντοχή θα δουλέψουμε για την πόλη. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί. Δε μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα από τη 1η Γενάρη. Θα χρειαστεί επιμονή και προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών».
Ο κ. Κορτζίδης τόνισε πως το οικονομικό και η οργάνωση του νέου Δήμου βρίσκονται ψηλά στη λίστα αρχής γενομένης από το Γενάρη. Π. Ένας ακόμα άξονας της πολιτικής που θα εφαρμόσει, έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία και με άλλους Δήμους και δημοτικές παρατάξεις ώστε να επιλυθούν κοινά προβλήματα (π.χ. οικονομικό).
.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ