Ηλιουπολη:Απόφαση Δ.Σ. για το θέμα συγχωνεύσεων σχολείων



Εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/1/11, για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων στην πόλη μας. Φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών) παρέστησαν στη συνεδρίαση, και έλαβαν το λόγο κατά τη συζήτηση του θέματος, εκθέτοντας τις ανησυχίες τους για την ενδεχόμενη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λόγω της σύμπτυξης σχολικών μονάδων.

Ο Δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του, εξέφρασε την κατανόησή του στην αγωνία των δημοτών, και δήλωσε τη μαχητική αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Δήλωσε όμως και τις επιφυλάξεις του σχετικά με την εκτεταμένη φημολογία επί του θέματος, η οποία δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, δεδομένου ότι η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας υπεύθυνα, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση, σύμφωνα με την οποία δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για το ζήτημα.
Η στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώνεται από την υπ’ αρ. 11136/27-1-11 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, κατά την οποία ζητείται από τις αρμόδιες Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις η κατάθεση προτάσεων για τον «σχεδιασμό λειτουργίας των σχολικών μονάδων», και τις δρομολογούμενες σχετικές μεταβολές, οι οποίες αφ’ ενός θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους  τα ποιοτικά κριτήρια που θέτει ο Ν. 3848/10, αφ’ ετέρου να γίνουν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ΟΤΑ, ώστε να ληφθούν υπόψη και να σταθμιστούν όλες οι παράμετροι καθώς και οι τοπικές ή άλλες ιδιαιτερότητες.
Περαιτέρω σαφής καθίσταται η πρόθεση του Υπουργείου να συνεργαστεί με τους Δήμους, κατόπιν και της από 28/1/11 επιστολής της Υφυπουργού κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου (βλ. και σχετικό σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου) προς τους Δημάρχους, με την οποία τονίζει τη βαρύτητα της γνώμης των δημοτικών αρχών για το επίμαχο θέμα.
Κατόπιν αυτών η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε επιχειρούμενη μεταβολή στον σχολικό χάρτη της πόλης μας, θα διατυπώσει θεσμικά τις προτάσεις της, και θα παρέμβει όπου και όπως κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης με κριτήρια αυστηρά ποιοτικά και παιδαγωγικά.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Νεολαίας
                                                                                                        Ανδρέας Βασιλείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ