Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ημερίδα, για τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής της περιφέρειας που διοργάνωσε ηΙερά Μητρόπολη Γλυφάδαs



Για 8η συνεχή χρονιά η  Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, διοργάνωσε εκδήλωση-ημερίδα, για τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής της περιφέρειας, αλλά και με συμμετοχή πολλών μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών. Μετά την Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και πριν ξεκινήσει η ημερίδα δόθηκε πρωινό σε όλους που είχαν προσέλθει στο συνεδριακό κέντρο ATTICA Centre, όπου και η ημερίδα. Ακολούθησε, υπό του Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου δέηση για την επιτυχία της ημερίδας με θέμα : «Οικονομική κρίση ή κρίση Παιδείας;».
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης χαιρέτησε τους συνέδρους τονίζοντας την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και την Παιδεία, αναφερόμενος στην σημερινή οικονομική κρίση η οποία οφείλεται στην πνευματική κρίση.  Στη συνέχεια εκλήθη  ο κεντρικός ομιλητής  κ. Γεώργιος Αγγελινάρας - Φιλόλογος, Πρωτοψάλτης, Μουσικολόγος, Συγγραφέας (πρώην Διευθυντής του Βαρβακείου Πρότυπου Λυκείου) .
Ο ομιλητής με γλαφυρό, αλλά συγχρόνως εύστοχο και αναλυτικό τρόπο, περιέγραψε την τραγική κατάσταση, που έχει περιέλθει η  χώρα μας, τόσο από την οικονομική  κρίση, αλλά και την κρίση της παιδείας τα τελευταία χρόνια, που είναι πρωτίστως πνευματική κρίση. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα και για τις δύο παραμέτρους του θέματος, αλλά κατέληξε αισιόδοξα ότι υπάρχει ελπίδα για την υπέρβαση και των δύο δεινών, όταν συνδεθούμε με τον Χριστό, το Ευαγγέλιό Του, για να ανακάμψουμε όλοι και από την οικονομική κρίση..
Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις των παρευρισκομένων μαθητών-μαθητριών, φοιτητών-φοιτητριών. Τα λεγόμενά τους, προκάλεσαν αίσθηση τόσο για την ωριμότητα που τους διέκρινε, όσο και για τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις τους, για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα της παρακμής της παιδείας. Ο κ.  Αγγελινάρας έκανε μια  σύντομη σύνοψη των τοποθετήσεων των μαθητών και υπογράμμισε για το πόσο ουσιαστικά και σημαντικά ήταν όλα αυτά που είπαν. Στη συνέχεια. προβλήθηκε 15λεπτο βίντεο  πολύ παραστατικό σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να διακονούν οι εκπαιδευτικοί μας .
Η εκδήλωση συνεχίστηκε, με σχόλια και παρεμβάσεις εκπαιδευτικών πάνω στο θέμα αλλά και στις τοποθετήσεις των μαθητών. Διέκρινε κανείς στα λεγόμενά τους μια πικρία για την απαξίωσή του ρόλου τους, αλλά είχαν και τάση αυτοκριτικής και συνειδητοποίησης της ευθύνης τους και  έδωσαν την υπόσχεση, ότι θα παλέψουν να γίνει πάλι λειτούργημα ο ρόλος τους ώστε να δίνουν σωστή παιδεία.  Ο κ.  Αγγελινάρας έκανε μια  σύντομη σύνοψη των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών και εξέφρασε την ικανοποίησή του, για όλα αυτά που ακούστηκαν, από τους συναδέλφους του.
Η προβολή ταινιών ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα 3λεπτο βίντεο που έδειχνε ότι δεν πρέπει να αναζητούμε και να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην αριστεία του ενός μαθητή, αλλά στην συλλογική προσπάθεια και πρόοδο των πολλών.
Ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. που ήταν ο συντονιστής της ημερίδας, έκανε μια σύνοψη για τα συμπεράσματά της .
Τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, έκλεισε και την φετινή εκδήλωση,  ευχαριστώντας τον κ. Γεώργιο Αγγελινάρα για την πληρέστατη και ωφέλιμη εισήγησή του, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς,  μαθητές και σπουδαστές  που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και πρόκληση της τοπικής Εκκλησίας και προσήλθαν.
Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στο ξενοδοχείο "Fenix" ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού, αγάπης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους συμμετέχοντες.
Αποχωρώντας οι συνδαιτυμόνες έλαβαν ως ευλογία από τα χέρια του Μητροπολίτη μας το βιβλίο  «Ο Πατήρ της Ρωμιοσύνης» της Μοναχής Ολυμπιάδος Ντιτόρα και  εικόνα των Τριών Ιεραρχών .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ