Διαμόρφωση πλατείας Αγ. Τριάδας & Οικολογικού πάρκου Ν. Ευρυάλης με Δωρεές κάτοικων της Πόλης


 Η διαμόρφωση της πλατείας Αγ. Τριάδας και του οικολογικού πάρκου Ν. Ευρυάλης αποτελούν δύο καινοτόμα έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Πολιτών αλλά και την εικόνα της Πόλης. Η δαπάνη κατασκευής της πλατείας Αγ. Τριάδας, θα καλυφθεί με την ευγενική προσφορά του συμπολίτη μας κ. Αθαν. Μαρτίνου και του οικολογικού πάρκου Ν. Ευρυάλης, με την ευγενική προσφορά του συμπολίτη μας κ. Κων/νου Μαρτίνου. Τα έργα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις μελέτες των δύο δωρητών και θα παραδοθούν στη νέα Δημοτική Αρχή. 
«Διαμορφώνεται μια πλατεία που να αναδεικνύει τον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και τις επιμέρους χρήσεις του, να παρέχει διακεκριμένους χώρους αναψυχής, όπως ένα μικρό πάρκο και να ταιριάζει με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Στο σύνολό της, η πλατεία θα αποτελεί τόπο κίνησης, δράσης και ανάπαυσης για όλες τις ηλικίες. Πλατώματα, ράμπες, πεζόδρομοι και μονοπάτια συνδέουν όλους τους επί μέρους χώρους μεταξύ τους και με τη γύρω περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, αναφερόμενος στο έργο διαμόρφωσης της πλατείας της Αγ. Τριάδας.
Στοιχεία πλατείας Αγίας Τριάδας:
·         Τοποθεσία: περικλείεται από τις οδούς Αγίας Τριάδας, Αρετής, Μυκηνών και Παλαιών Πολεμιστών.
·         Συνολική επιφάνεια: 9.206,00 m2,
·         Υφιστάμενη κατάσταση: Τμήμα της επιφάνειας καταλαμβάνουν σήμερα δύο γήπεδα μπάσκετ καθώς και παιδική χαρά ενώ σε κεντρικό τμήμα της, επιφάνειας 1.005.40 m2, έχει ανεγερθεί ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με ειδικούς όρους δόμησης. Τo υπόλοιπο υπό διαμόρφωση τμήμα της πλατείας έχει έκταση 4.674,60 m2. Ο χώρος αυτός σήμερα παραμένει αδιαμόρφωτος, ενώ αξιοποιείται ως χώρος στάθμευσης σε όλη του την έκταση.

«Oικολογικό πάρκο υψηλού και χαμηλού πρασίνου με διακεκριμένη ταυτότητα που να ταιριάζει με το ευρύτερο φυσικό και διαμορφωμένο περιβάλλον του», εξηγεί ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης αναφερόμενος στο έργο του οικολογικού πάρκου της Ν. Ευρυάλης. Με απλή οργάνωση των φυσικών παραμέτρων προκύπτουν τόποι εύκολοι στη διατήρηση, λειτουργικοί, ασφαλείς και απόλυτα προσβάσιμοι ακόμη και από άτομα μειωμένης κινητικότητας, μεγάλης ηλικίας, ή συνοδούς βρεφών σε καροτσάκια. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει επιλογή κατάλληλων φυτών για το συγκεκριμένο τόπο, πρόβλεψη θέσεων για παθητικό δροσισμό, ηλιοπροστασία και διαμορφώσεις με νερό».

Στοιχεία πλατείας Ν. Ευρυάλης: 
  • Τοποθεσία -  υφιστάμενη κατάσταση: Η πλατεία Νέας Ευρυάλης εφάπτεται στην οδό Βενιζέλου και βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Δημοκρατίας και σε υφιστάμενο πεζόδρομο. Σε αυτή την περιοχή θα γίνει το οικολογικό πάρκο της Νέας Ευρυάλης. Το τμήμα της οδού Αϊδινίου  που σήμερα διασπά τον ελεύθερο χώρο στα δύο καταργείται.
  • Συνολική επιφάνεια: 7.797,85 m2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου: όλα για το Ταεκβοντό