Με πενθήμερες εκδηλώσεις γιόρτασε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης το Παμποντιακόν Πανοϋρ το 89ο Ταφικό Έθιμο στα Σούρμενα.


Οι εκδηλώσεις φέτος περιλάμβαναν ομιλίες, εκθέσεις, προβολές, ποντιακό θέατρο, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα , ποντιακό γλέντι και κορυφώθηκαν με το Ταφικό Έθιμο την Κυριακή του Θωμά στο Κοιμητήριο των Σουρμένων αλλά και τους χορούς  το ίδιο βράδυ στην Πλατεία των Σουρμένων Eκατονταδες πολιτες παρακολουθησαν τις εκδηλώσεις από  τα γυρω προάστια και όχι μόνο
Χαιρετισμός του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη



«Το Παμποντιακόν Πανοϋρ συνεχίζει τη διαδρομή του. Παρά και κόντρα στις γενικότερες δυσκολίες. Διατηρώντας την ποιότητα και τη γνησιότητα του. Παραμένοντας από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο Δήμος μας, όπως οφείλει, αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις του και τις στηρίζει όσο μπορεί περισσότερο. Γιατί η πόλη μας ξεκίνησε να δημιουργείται από Πόντιους πρόσφυγες στα μέσα της δεκαετίας του ΄20 του προηγούμενου αιώνα. Γιατί την περίοδο αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη ίσως, έχει αξία να στηρίζουμε τον λαϊκό πολιτισμό, από όποιο σημείο της πατρίδας μας και αν προέρχεται. Και με αφορμή τις παραδόσεις μας να συναντιόμαστε, να τιμούμε τους προγόνους μας και να γιορτάζουμε, να γλεντάμε.
Ευχαριστίες στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων για τη σπουδαία δουλειά της».
ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΠΑΓΚΑΛΟΣ








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ