Οδοιπορικό της Εφημερίδας μας με τον Δήμαρχο της Πόλης Κώστα Κοκκορη



Το να ακολουθήσεις τον τωρινό Δήμαρχο Γλυφάδας σε μια απλή καθημερινή του βόλτα στην Πόλη ¨’χρειάζεσαι καλά αθλητικά παπούτσια και «φτερά στα πόδια»
Μια απίστευτη ενέργεια μια σκέψη αστραπή ( δεν είναι τυχαία η πρωτιά του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου αποφοίτησε αριστούχος μεταλλειολόγος Μηχανικός), αλλά και μια αγάπη για την πόλη είναι τα πρώτα στοιχεία της προσωπικότητας του που αντιλαμβάνεσαι.
Η ιδέα του ρεπορτάζ ήταν απλή. Να δούμε τα έργα τα οποία γίνονται στη Γλυφάδα.
Σημείο συνάντησης το Πατητήρι στην Τερψιθέα. Σκοπός η φύτευση δενδρυλλίων. Φτάσαμε  και είδαμε τον Δήμαρχο να βοηθά στην δεντροφύτευση με τα χέρια του 
-Τι γίνεται εδώ Δήμαρχε;
-Συνολικά φυτεύσαμε 50 καινούργια δενδρύλλια σήμερα μας απάντησε καλωσορίζοντας μας..
Τα νέα δενδρύλλια, όπως μας εξήγησαν οι ειδικοί , φυτεύτηκαν με την μέθοδο του περλίτη, ένα υλικό  το οποίο βοηθά να διατηρείται η υγρασία στη ρίζα του φυτού μέχρι και δυο χρόνια χωρίς πότισμα..Ενδιαφέρον σκεφτήκαμε.
Αλλάζει όψη το βουνό.. Νέα πάρκα ποδηλατοδρόμοι, φωτισμός, δεντροφύτευση  όλα έχουν αρχίσει λίγους μήνες  από την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Δημοτικής Αρχής.
Διασχίσαμε όλη τη Γλυφάδα με τον Δήμαρχο , μια δική του καθημερινή πορεία, όπως  αποδείχτηκε και στην πράξη. Μια καλημέρα από καρδιάς σε όλους τους Πολίτες που για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπουν τον Δήμαρχο κοντά τους, δίπλα τους στη γειτονιά τους.
Μεγάλο προσόν του Κώστα Κόκκορη η κατανόηση της καθημερινότητας του Γλυφαδιώτη
Παντού από όπου περάσαμε  -με δική μας πρωτοβουλία – (αφού η δημοσιογραφική μας ιδιότητα μας κάνει και λίγο δύσπιστους,),ο Δήμαρχος γνώριζε τους πάντες και τα πάντα!
-Καλημέρα Δήμαρχε
Καλημέρα..τι γίνεται πως πάει η οικογένεια η γειτονιά; Και η συζήτηση συνεχιζόταν..
Τελικά σε πολλά σημεία  της Γλυφάδας που φτιάχνονται ήδη δεν χρειάστηκε για να γίνουν κάποιος πακτωλός χρημάτων που είχαμε συνηθίσει να ακούμε. Όρεξη χρειαζόταν..
Αυτό πιθανότητα είδαν και δυο συμπολίτες μας που έκαναν δωρεά την κατασκευή δυο Πλατειών Την Πλατεία της Αγ. Τριάδας και αυτή της Ευρυάλης από τους αδερφούς
Θανάση και  Ντίνος Μαρτίνο.
Σκοπός του Κώστα Κόκκορη όπως έλεγε στον Προεκλογικό του αγώνα είναι να αλλάξει την πόλη, να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στους Δημότες. Δεν ήταν λόγια του αέρα! Ήταν όντως όραμα και είναι όντως στόχος .Ο νέος Δήμαρχος της Πόλης διαθέτει διάνοια, και δεν είναι υπερβολή. Ανθρωπιά και δεν είναι ανακρίβεια. Αυτά είναι που χρειάζεται να δημιουργήσει πράξη ένα κοφτερό μυαλό. Αυτά και το μεράκι, η κατανόηση και η άμεση επίλυση προβλημάτων. Γρήγορη σκέψη και αμεσότητα. Ενδιαφέρον, όρεξη και όραμα όλα αυτά που οι Γλυφαδιώτες περίμεναν τόσα χρόνια.
 

 
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ