ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΑΡΚΑΔΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

   Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαΐου 2011, η 1η κοινή επίσκεψη - εκδρομή του συλλόγου και του συλλόγου Αρκάδων Γλυφάδας "Ο ΑΡΚΑΣ", στην περιοχή όπου έχει ανακαλυφθεί η πόλη της Αρχαίας Τραπεζούντας και η οποία βρίσκεται έξω από τη Μεγαλόπολη.
  Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκδρομής, η οποία κατά γενική ομολογία, ήταν άψογα οργανωμένη, όλοι οι συμμετέχοντες, συνολικά 102 άτομα, επισκεφθήκαμε την Τεγέα και τον αρχαιολογικό της χώρο και ακολούθως την Αρχαία Τραπεζούντα όπου ξεναγηθήκαμε από την υπεύθυνη των ανασκαφών.
Μια εξόχως συγκινητική στιγμή ήταν όταν στο σημείο αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία, απ΄ότι μας βεβαίωσαν και οι τοπικοί παράγοντες που έσπευσαν να μας καλωσορίσουν, ακούστηκε ποντιακή λύρα και νταούλι από τα παιδιά μας, τον Γιάννη Ταιλαχίδη και τον Θεοδόση Ευφραιμίδη, στη μνήμη των κοινών προγόνων μας.
Μετά την μεσημεριανή στάση για φαγητό, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στη Δημητσάνα και το θαυμάσιο μουσείο υδροκίνησης.
Η πρώτη ημέρα τελείωσε με παραδοσιακό ποντιακό και αρκαδικό γλέντι, άφθονο κέφι και χορό μέχρι αργά, κατά τη διάρκεια του οποίου ο σύλλογος Αρκάδων δια του Προέδρου τους κ. Νίκου Τσιντή, πρόσφεραν στον Πρόεδρο του συλλόγουΠοντίων Κυριάκο Τιλγκερίδη, αναμνηστική της κοινής εκδρομής μας πλακέτα.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, επισκεφθήκαkαν τα μέρη των Κολοκοτρωναίων, το χωριό Λιμποβίσι και ακολούθως τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας, την ιδιαίτερη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και τα σπήλαια Κάψια.
Το τέλος της μοναδικής αυτής εξόρμησης, γράφτηκε στην κεντρική πλατεία Άρεως στην ιστορική Τρίπολη, όπου τα παιδιά των Ποντίων και των Αρκάδων "ξεσήκωσαν" τον κόσμο με το τραγούδι και το χορό τους!.
Ήταν μια υπέροχη κοινή εκδρομή - η πρώτη στα μέρη αυτά - που δίνει δύναμη και κουράγιο να προγραμματίθουν και άλλες στο σύντομο μέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ