ΓλυφάδαΚαθαρίζουμε και Προστατεύουμε τον Υμηττό!



 
«ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – Φροντίζουμε το πράσινο - Ομορφαίνουμε το βουνό μας» είναι το μήνυμα της δράσης - πρόσκλησης που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας με την υποστήριξη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας, του Συλλόγου Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Ν. Αττικής «Δικαίωμα Ζωής», του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» καθώς και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στις 9.00 π.μ., (σημείο συνάντησης Πατητήρι).


Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό των σημείων:
α). περιοχή πυροφυλάκιο (τέρμα Αθανάτου, Πριγκιποννήσων αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά των αναδασώσεων), β). παρεκκλήσι προφήτη Ηλία, περιοχή Δεξαμενή καθώς γ). νταμάρι Χατζηδήμα.

Εντάσσεται στις ενέργειες καθαρισμού από ξερή εποχιακή βλάστηση που υλοποιεί ο Δήμος στο πλαίσιο της πρόληψης  από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς ενόψει θερινής περιόδου. Ήδη η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό τμημάτων της οδού Αγ. Νεκταρίου σε βάθος 20-50 μέτρων ενώ πρόσφατα απομάκρυνε οικοδομικά υλικά, σίδερα, παλιά κουφώματα, λάστιχα, στρώματα, ξύλα, παλιά έπιπλα, πλαστικά μέχρι και προφυλακτήρες αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονταν εδώ και μήνες στους πρόποδες του Υμηττού, στην Άνω Γλυφάδα, μετατρέποντας το βουνό σε χωματερή.

«Ο Υμηττός είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας του Δήμου μας και αποτελεί πλέον το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αθήνα. Με όμορφα μονοπάτια, μοναδική χλωρίδα και ενδιαφέρουσα πανίδα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κοινή αντίληψη σε όλους, μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες και κατοίκους, φορείς αλλά και στην πολιτεία ότι όλοι μαζί θα πρέπει να φροντίσουμε για την προστασία ενός δασικού-ορεινού οικοσυστήματος κρίσιμου για τη συνέχιση της ζωής, κρίσιμου για τη λεγόμενη βιώσιμη ανάπτυξη», σχολίασε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης αναφερόμενος στη δράση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ