Σειρά σημαντικών θεμάτων προωθήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, 21.7.2011.στην Ηλιουπολη

Τεχνικά έργα, Δημόσια Περιουσία, Αθλητισμός μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21.7.2011

           
            Με την υπερψήφιση μίας σειράς θεμάτων, εγκρίθηκαν οι μελέτες και εξελίσσονται οι διαδικασίες υλοποίησης μεγάλων τεχνικών έργων, συνολικής αξίας 1.000.000 €, που εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται συγκεκριμένα για:

  • Έργα διευκόλυνσης πρόσβασης Ατόμων Με Αναπηρία σε δρόμους με κλίμακες της Αγίας Μαρίνας
  • Ανάπλαση και συντήρηση παιδικών χαρών
  • Ανακατασκευή και επισκευή ανοιχτών αθλητικών χώρων
  • Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων
  • Κατασκευή θέσεων κάδων απορριμμάτων και
  • Συντήρηση και επισκευή εγκαταστάσεων Δημοτικού Κοιμητηρίου
Στα έργα αυτά που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, θα πρέπει να προστεθούν, μετά την υπερψήφισή τους στην Οικονομική Επιτροπή (18.7.2011) και εργασίες – προμήθειες για την πυρασφάλεια βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και η προώθηση των έργων βιοκλιματικής προσαρμογής και διαμόρφωσης της περιοχής «Χαλικάκι».
Επίσης, ενόψει της ανακήρυξης του 2012 ως έτους πολιτισμού για την Ηλιούπολη, θα αναβαθμιστούν οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου (Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής», υπαίθρια θέατρα, θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου), ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κινούνται και οι διαδικασίες για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων σε οικόπεδο επί της πλατείας Π. Π. Γερμανού («ΙΚΑ»).
Εξάλλου, συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με το θέμα της Δημόσιας Περιουσίας. Το Σώμα ενημερώθηκε από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, ενώ ανακοινώθηκε και η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, καθώς και ο προγραμματισμός συνάντησης των Δημάρχων των 3 Δήμων που εμπλέκονται, προκειμένου να γίνει προετοιμασία των επόμενων κινήσεων, εν αναμονή και της έκδοσης σύντομα του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης (με κατηγορούμενους τους διεκδικητές της Δημόσιας Περιουσίας).
Συζήτηση εκτενής πραγματοποιήθηκε και σε σχέση με τον αθλητισμό της πόλης, και ειδικά για το γήπεδο που έχει παραχωρηθεί στην ΠΑΕ Ηλιούπολης. Η Δημοτική Αρχή, διακήρυξε σχετικά ότι:
·         Θα τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι την έκδοση οριστικών αποφάσεων από την αθλητική και την ποινική δικαιοσύνη σε σχέση με την ΠΑΕ και πρόσωπα σχετιζόμενα με αυτή
·         Ανεξαρτήτως των εξελίξεων, οι χώροι 5Χ5 στο Δ΄ Αθλητικό Κέντρο θα ενταχθούν στον ενιαίο Κανονισμό Λειτουργίας των αθλητικών χώρων της πόλης.
·         Ο Δήμος Ηλιούπολης θα έχει ισχυρή παρουσία σε ένα πρόγραμμα ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής αναμόρφωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης.
Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ενός νέου, σύγχρονου πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του, καθώς και η έκθεση εσόδων – εξόδων του Δήμου για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ