To Ίδρυμα «Γρ. Λαμπράκης» στην Ηλιούπολη




Γρ. Λαμπράκης.jpgΜε την υπ’ αρ. 205/11 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, για τη στέγαση του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης», που έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη δράσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων κ.λ.π., για τη διατήρηση τής κοινωνικής, πολιτικής, επιστημονικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης και κληρονομίας του Γρ. Λαμπράκη.
Η φιλοξενία του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης» αποτελεί τιμή για την πόλη μας, και θα συμβάλλει στην προαγωγή των αξιών και των οραμάτων του μεγάλου αγωνιστή και στη διαπαιδαγώγηση των επερχόμενων γενεών στα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τιμώντας με τη σειρά μας τη μνήμη και τη συμβολή του Γρ. Λαμπράκη στους αγώνες για ειρήνη, δημοκρατία και πολιτισμό, σκοπεύουμε να εντάξουμε στο έτος Πολιτισμού, που προγραμματίζουμε για το 2012, ειδικό αφιέρωμα, για το έργο, τη ζωή και τα ιδεώδη του Γρ. Λαμπράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, σε συνεργασία με το ομώνυμο Ίδρυμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ