Γλυφάδα : Ομοφωνα απο το Δ.Σ.το ψηφισμα για το νεκροταφειο παρουσία και του Μητροπολίτη

 ο Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα.

  1. Διαπίστωση πλήρους αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας του υπάρχοντος κοιμητηρίου λόγω:  

).Κινδύνου της δημόσιας υγείας συνιστάμενου στον κορεσμό του εδάφους του υπάρχοντος κοιμητηρίου, με αποτέλεσμα την εκταφή νεκρών πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήψης, κατόπιν των συνεχών προφορικών και έγγραφων καταγγελιών των αρμοδίων υπηρεσιών
Β).Έλλειψης κενών τάφων

Γ).Κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων

Δ).Κινδύνου για την υγεία των παιδιών των παρακείμενων σχολείων και της παιδικής χαράς

Ε).Προσβολής της μνήμης των νεκρών, λόγω των συνεχών προβλημάτων κατά τις ταφές, τα οποία οφείλονται στην καθυστέρηση ταφής και των έντονων διαπληκτισμών των συγγενών με τους υπευθύνους. 

2.    Έγκριση της ταφής των νεκρών στο χώρο που τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ναού της Γέννησης της Θεοτόκου:


Α). Για λόγους κατάστασης ανάγκης προκειμένου να αποτραπεί άμεσος και ενεστώς κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των Πολιτών

Β). Ως μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη του μείζονος προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη της Γλυφάδας, λόγω έλλειψης επαρκούς κοιμητηρίου πάνω από 30 χρόνια

Γ). Έκκληση για την άμεση επέμβαση της πολιτείας προκειμένου να χωροθετηθεί νεκροταφείο, σύμφωνα με τις υφιστάμενες μελέτες, στο χώρο του ναού της Γέννησης Θεοτόκου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι πιέσεις και οι διαμαρτυρίες συγγενών των νεκρών που βρίσκονται στα ψυγεία,(κάποιοι εκ των οποίων για 6η μέρα) ζητώντας επίμονα από το Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη και το Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, να γίνουν άμεσα οι ταφές στο νέο Κοιμητήριο.

Σχόλια