..Ο Μητροπολητης στο Δ.Σ Γλυφαδας

  Την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 και ώρα 3.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για το χρόνιο πρόβλημα με τον κορεσμό του παλαιού Κοιμητηρίου Γλυφάδας και την αναγκαιότητα της λειτουργίας του Νέου Κοιμητηρίου. Στη συνεδρίαση μετείχε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνου Κόκκορη.  

  Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήμα, από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και από τους Δημότες, που βρίσκοταν στο Δημαρχείο. Πριν καθίσει στο έδρανο ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και παρακάλεσε όλοι να αφήσουν τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογίες και με ομόνοια και ενότητα, να κοιτάξουν το συμφέρον του Δημότη της Γλυφάδας, που έχει ταλαιπωρηθεί χρόνια.

   Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της Συνεδριάσεως. Κατ’ αρχάς μίλησε ο Δήμαρχος κάνοντας μια ενημερωτική εισήγηση. Κατόπιν μίλησαν οι Αντιδήμαρχοι, διάφοροι  Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία κατεύθυνε την συζήτηση. Στις ομιλίες τους παρέθεσαν ιστορικά, νομικά, στατιστικά και κοινωνικά στοιχεία.  Ακούστηκαν πολλές απόψεις και έγινε γόνιμος διάλογος. Όλοι συμφώνησαν για την ορθότητα και αναγκαιότητα του εγχειρήματος του Νέου Κοιμητηρίου. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος και σε εργαζόμενους του Δήμου, σε Δημότες, σε παλαιούς Δημοτικούς Συμβούλους και στον Υπεύθυνο των Κοιμητηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο
π. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο. Ακούστηκαν οι αγωνίες  Δημοτών για την διπλή και τριπλή οδύνη, που βιώνουν κατά την εκταφή των συγγενών τους.

  Στο τέλος της συνεδρίασης, δόθηκε ο λόγος στον Σεβασμιώτατο :

Αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση να είναι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και για την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις του, τόνισε ότι το θέμα είναι πελώριο, πολύπλοκο, πολυχρόνιο, κοινωνικό, πνευματικό και ποιμαντικό καθώς επί 30 χρόνια κωφεύει η Πολιτεία να δώσει λύση. Κάλεσε τους συγγενείς των κεκοιμημένων που έχουν ταφεί στο νέο Κοιμητήριο να παραστούν στο Τρισάγιο, που θα τελέσει ο Μητροπολίτης την Παρασκευή 19 του μηνός το πρωί, γιατί είναι τα εννιάμερα. Επίσης ανακοίνωσε, ότι θα τελεστεί η πρώτη πανήγυρις του Παρεκκλησίου του Νέου Κοιμητηρίου την 7ην και 8ην Σεπτεμβρίου, με Αρχιερατικό Εσπερινό και Αρτοκλασία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προσκαλώντας τους πολίτες της Γλυφάδας για την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους.
   Στο τέλος της συνεδρίασης με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κατά την έκτακτη συνεδρίασή αυτού, αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του Παλαιού Κοιμητηρίου ζητώντας από την Πολιτεία να βρει άμεση λύση, καθώς 8 ήδη οικογένειες περιμένουν να ενταφιάσουν τον άνθρωπό τους, ευρισκόμενοι στο ψυγείο.
   Ο Μητροπολίτης δήλωσε, ότι δεν θα δεχθεί πίεση από την Πολιτεία, προκειμένου να μη τελεσθεί η Πανήγυρις του Νέου Κοιμητηρίου και δεν θα δεχθεί να μετακινηθεί ο Ναός, εφόσον έχουν γίνει Θυρανοίξια και Καθαγιασμός-Καθιέρωσις του Κοιμητηρίου. Θα δεχτεί να περάσει η μπουλντόζα από το πτώμα του και όχι να μετακινηθεί ο Ιερός Ναός. Έχει ακέραιη την ευθύνη ως Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όχι για τις Μίτρες, τις πατερίτσες και τα εφέ, αλλά για να τηρεί  τις παραδόσεις και
τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.
   Ο Δήμαρχος δήλωσε ενώπιον όλων, ότι θα δεντροφυτέψει τον χώρο για να βοηθήσει την αύξηση του πρασίνου και θα εγκαταστήσει υδραυλικό δίκτυο, για τις ανάγκες των δέντρων και του Κοιμητηρίου. Εγγυητής γι’αυτά θα είναι ο Ποιμενάρχης μας. Κλείνοντας παρακάλεσε ο Μητροπολίτης να δείξει η Πολιτεία κατανόηση έστω και αργά , υλοποιώντας το χρόνιο Γλυφαδιώτικο αίτημα.

π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ