Νεκροταφειο Γλυφάδας. Αφήστε μας να θαφτουμε με αξιοπρέπεια !! Προσοχή το θέμα περιέχει μακαβρια στοιχεία

Η τιμή αλλά και ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι γνωστά από την αρχαιότητα και είχαν κομβική θέση στην θρησκευτική και κοινωνική παράδοση ολων των κοινωνιών.Ομως εδω, στην συγχρονη εποχή και ειδικα στη Γλυφάδα που εγινε μεγάλο  θεμα οφειλουμε να θέσουμε αφορμη για ερωτηματα αλλά και σκεψη, καποια δυστυχως μακαβρια γεγονότα πέρα για πέρα αληθινα.
Το παλιό νεκροταφείο στην οδο Α. Παπανδρεου ιδρύθηκε πριν απο πολλα χρόνια. Τοτε που η Γλυφάδα ειχε λιγότερους κατοίκους..Με την παροδο του χρονου αλλά και την αύξηση του πληθυσμού το Κοιμητήριο κορέστηκε όπως ειναι φυσικο..Άλιωτοι νεκροι στις εκταφές και απέναντι 2 συστεγαζόμενα σχολεία.. με θεα μεσα στο Κοιμητηριο...αλλα και την Παιδικη χαρα Εαν πάτε στον 2ο όροφο του  σχολείου θα δείτε σκηνες ακρως ανατριχιαστικές ακατάλληλες οχι μονο για παιδικα μάτια αλλά και ενηλίκων..
Εχουμε παραστεί και  δυστυχως όχι μόνο σε ένα γεγονός αλλά σε πολλά. Συγγενεις, μεσα στον πόνο για τον άνθρωπό τους να ζητάνε απο τις Αρχές ένα τάφο..Ενα τάφο που δεν υπήρχε ...και τα σωματα των νεκρων να περιμένουν στα ψυγεία 10 με 15 ημέρες.Πολλές φορές οι εκταφές γίνονταν πριν την ώρα τους ή αναγκαστικά βαζανε σε ένα τάφο 2 νεκρούς!!
Τον τελευταίο καιρό η μυρωδιά του μεθανίου, αποτέλεσμα σήψης, είχε γίνει αφόρητη.. ο κυνδινος για την Δημοσια υγεία ήταν οξυμένος.. Μην ξεχναμε  και κατι άλλο, μιλώντας με ειδικούς ο υδροφορος ορίζοντας πέριξ του νεκροταφείου... ειναι μολυσμενος, .με τα παιδια των σχολείων να πίνουν από τις βρυσες ακριβώς απένανι
. Δεν θέλω ναεπεκταθω  σε ακραία καιμακαβρια γεγονότα. Αυτό που θέλω να πω, εκφράζοντας και άλλους πολίτες είναι Σεβασμός του νεκρου αλλά και της οικογένειας του. Η Πολιτεία έστελνε τους Δημάρχους και τους Ιερείς "Από τον Αννα στον Καιάφα...Λυση καμία εδω και χρόνια και οι νεκροί" μην έχοντας φιλότιμο" αυξάνονταν και πληθυνονταν. ... Μητροπολίτης,Δήμαρχος, και Ιερείς  αποφάσισαν ότι οι ακραίες περιπτώσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις.Κοιμητήριο εκαναν οχι βίλες...
Τουλάχιστον αφήστε μας να θαφτουμε  με αξιοπρεπεια

Σχόλια

  1. ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΠΕΡΑΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ!!! ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ...ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ Κ.ΡΕΠΟΡΤΕΡ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε στις καμένες εκτάσεις του Υμηττού, κηρυγμένες ως αναδασωτέες στην Α ζώνη απόλυτης προστασίας.Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός τέτοιου έργου είναι μεγάλες ,συνεπώς πρέπει να κατασκευαστεί σε κατάλληλο χώρο, που να πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές,με σωστή υποδομή και κατόπιν σοβαρών μελετών και νομίμων διαδικασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. K. REPORTER MATHETE PROTA ORTHOGRAFIA KAI SYNTAKTIKO GIA NA KATALABAINOYME TI LETE.
    MATHETE TI AKRIBOS SYMBAINEI GIA NA SXIMATISETE GNOMI KAI AFHSTE TH MAKAVRIA GRAFH MAS ANATRIXIASATE ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ