Το 1ο Συνέδριο της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη


Το πρώτο μας Τακτικό της Συνέδριο πήρε σάρκα και οστά το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτέμβρη. Η Παράταξή μας, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Ιδρυτικού της Συνεδρίου, έκανε το πρώτο μετά τις εκλογές δυναμικό της βήμα, για την ουσιαστική και εποικοδομητική παρουσία της στα κοινά της πόλης. Το Συνέδριό μας άνοιξε τις πόρτες του σε κάθε Ηλιουπολίτη και Ηλιουπολίτισσα, που θέλει να έχει λόγο και δράση, που θέλει να συμμετέχει, που θέλει να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων, και να αγωνιστεί για μια Ηλιούπολη του παρόντος και του μέλλοντος, για μια πόλη σύγχρονη, δημιουργική, ανθρώπινη.
Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο κ. Τάσος Ευσταθίου, εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δημοτική Κίνηση», ο κ. Δημήτρης  Πανταζόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Άγγελος Βουράκης, κ. Αναστάσης Ζαννιάς, κ. Μιχάλης Βασιλάκης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης κα Λιλίκα Βασιλάκου.
Στην ανάγκη συμπαράταξης και ενότητας όλων των δυνάμεων της πόλης, χωρίς κομματισμούς και παρωπίδες, για τη θεμελίωση σε υγιείς βάσεις της ζωής που χτίζουμε για τα παιδιά μας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Παράταξης και Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος. Τόνισε επίσης ότι η εκλογική νίκη ίδρυσε ένα συμβόλαιο τιμής με το λαό της Ηλιούπολης, που στηρίζεται στο τρίπτυχο «Ενότητα-Ήθος-Έργο», πάνω στο οποίο πρέπει να βαδίζει, και βαδίζει, η Δημοτική Αρχή και η Παράταξη. «Διαχωρισμοί οποιασδήποτε μορφής δεν έχουν θέση στην παράταξή μας. […] Αυτό απαιτούν οι καιροί που διανύουμε, και αυτοί που θα έρθουν. […] Οφείλουμε, να ορθώσουμε απέναντι στις σειρήνες της καταστροφής το ανάστημα της κοινωνικής ευθύνης. Ένα υγιές πλέγμα αρχών που θα δώσει θετική απάντηση και διέξοδο σ’ αυτό που σήμερα μοιάζει με αδιέξοδο. Αυτή είναι η μάχη που δίνει η παράταξή μας. Μια μάχη αρχών που απευθύνεται σε κάθε δημότη» είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε «Ανυποχώρητη επιδίωξή μας ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι η ηθική μας ταυτότητα. Ήθος σε όλα τα επίπεδα. Ήθος στη διοίκηση του Δήμου και στην πολιτική μας πράξη. Σε κάθε μας βήμα.», προσθέτοντας ότι «Η ελληνική κοινωνία διαθέτει ακόμη σημαντικά αποθέματα ήθους και υγιούς κοινωνικής συνείδησης. Και αυτό οφείλουμε να το αποδείξουμε. Οφείλουμε να χτίσουμε, βάζοντας εμείς πρώτοι με τη στάση μας, τα θεμέλια, τις ηθικές αντιστάσεις που έχουμε όλοι ανάγκη, για να ορθοποδήσουμε, σαν κοινωνία συνολικά, σαν τοπική κοινωνία, σαν άνθρωποι και πολίτες.»
Για την τρίτη υπόσχεση που η παράταξή μας έδωσε στους συμπολίτες μας, αυτή της παραγωγής έργου, ο Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι «Μέσα στους εννέα μήνες που είμαστε στη διοίκηση του Δήμου, έχουμε παραγάγει έργο ετών», και ανέφερε επιγραμματικά τα όσα έχουν γίνει ή δρομολογηθεί στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των υποδομών και της Πράσινης Ανάπτυξης, των υπηρεσιών προς τον πολίτη, της Διαφάνειας και της κοινωνικής συμμετοχής, της Ποιότητας Ζωής, των θεσμών, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη διαρκούς, εποικοδομητικής, συλλογικής και δημοκρατικής δουλειάς με πίστη και όραμα, για το καλό της πόλης, καλώντας όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης, σε καθημερινό αγώνα, ώστε να γίνουν «το ζωντανό, το δημιουργικό, το ελπιδοφόρο κομμάτι της Ηλιουπολίτικης κοινωνίας»
Εν συνεχεία μέλη και φίλοι της Παράταξης τοποθετήθηκαν πάνω στα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής και της Ποιότητας Ζωής, αναπτύσσοντας τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, και φωτίζοντας τις πτυχές στις οποίες θα πρέπει να δοθεί σημασία.
Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παράταξης. Η ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών και φίλων, ανέδειξε μια σύνθεση στην οποία εκπροσωπείται το παλιό και το νέο, η εμπειρία και η γνώση μαζί με τη νεανική διάθεση και τη σύγχρονη αντίληψη.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τη σειρά που εκλέχθηκαν, είναι:
Αποστολόπουλος Χρήστος
Πανταζόπουλος Ηλίας
Έρημος Μάριος
Σκουλίκης Αποστόλης
Κακριδώνης Παναγιώτης
Γιαννίκης Δημήτρης
Νταής Χρήστος
Δημητροπούλου Δέσποινα
Τσουκαλάς Αντώνης
Μπάτση Ζωή
Κοντονίκας Κωνσταντίνος
Παναγιώτου Θοδωρής
Βασιλοπούλου Χαρίκλεια
Μπασούρης Μαρίνος
Βάνα Σοφία
Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν επίσης αυτοδικαίως, βάσει του Καταστατικού της Παράταξης, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος.

26/9/11
«Πρώτα η Ηλιούπολη»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ