49 χρόνια ιστορίας για το Γκολφ Γλυφάδας


  Σεπτεμβρίου 1962 - 5 Σεπτεμβρίου 2011:  Σαράντα εννιά χρόνια ιστορίας συμπληρώνει φέτος το Γκολφ Γλυφάδας.  Τα γήπεδο του Γκολφ ιδρύθηκε το 1962, σχεδιάστηκε από τον περίφημο Σκωτσέζο αρχιτέκτονα γηπέδων Donald Harradine και έχει υποστεί δύο σημαντικές βελτιώσεις, στο πλαίσιο, του Παγκοσμίου Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Γκολφ, το 1979 και των αναγκών των ΧΙ Μεσογειακών Αγώνων Γκολφ, το 1991.

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα γήπεδα στο κόσμο. Η ύπαρξη πλούσιας χλωρίδας, καθώς και η δυσκολία των διαδρόμων του (fairways) το καθιστούν πολύ ελκυστικό στους καλούς παίκτες. Εχει φιλοξενήσει σημαντικά γεγονότα μεταξύ άλλων τον αγώνα του European Seniors Tour για τρία χρόνια (1999-2001) το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομίλων το 2004, τους Παγκόσμιους Αγώνες 2011 (Special Olympics).

«Είμαστε αισιόδοξοι. Το μέλλον τόσο του αθλήματος όσο και της δημοτικής επιχείρησης προοιωνίζεται ευοίωνο. Tο γκολφ αναπτύσσεται ραγδαία, έχει πολλά νέα ταλέντα και γίνεται αγαπητό στα νέα παιδιά που έρχονται στη Γλυφάδα. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και περαιτέρω ανάπτυξης των εγκαταστάσεων ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του αθλήματος» δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας και Πρόεδρος του Γκόλφ Κώστας Κόκκορης, με τη συμπλήρωση των 49 χρόνων λειτουργίας του.

 


5

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ