Ερωτηση στη Βουλή του Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη για την εγκληματικοτητα στα Ν. Προάστια

Βουλευτής Β΄Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την έκρηξη της εγκληματικότητας στην Αττική και κυρίως στα νότια προάστια.
Στην ερώτηση αναφέρεται στην εισβολή κακοποιών σε σπίτι στη Γλυφάδα και καλεί τον Αρμόδιο Υπουργό να πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής

“Η εγκληματικότητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κακοποιοί επιδίδονται καθημερινά σε εγκληματικές δραστηριότητες στρέφοντας τη δράση τους κυρίως σε σπίτια γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Από τα δελτία των αστυνομικών αρχών διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των διαρρήξεων και των ληστειών στα σπίτια έχει εκτοξευθεί. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία οι κακοποιοί δρουν σε μεγάλες ομάδες, δεν διστάζουν να διαρρήξουν μία κατοικία ενώ γνωρίζουν ότι βρίσκονται μέσα άνθρωποι ενώ η δράση τους επικεντρώνεται κυρίως σε οικίες που κατοικούν ηλικιωμένοι. Δημοσιεύματα που αφορούν εγκλήματα μέσα σε σπίτια φιλήσυχων οικογενειών, όπως εχθές με την εισβολή κακοποιών σε σπίτι στη Γλυφάδα και καθημερινά πλέον σε πολλές περιοχές της Αττικής, δεν προκαλούν καμία εντύπωση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα παρουσιάζουν περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής όπως ο Άλιμος, η Γλυφάδα, ο Νέος Κόσμος, η Καλλιθέα . Σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται μία τουλάχιστον ληστεία κάθε μέρα ενώ συνολικά στην Αττική το πρώτο εξάμηνο του 2011 έγιναν 28.426 κλοπές έναντι 27.313 του αντίστοιχου εξαμήνου το 2010. Αποτέλεσμα αυτής της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας είναι να διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να κλονίζεται η οικονομική ζωή και να πλήττεται η κοινωνική συνοχή. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Τι προτίθεται να πράξει ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες;
• Υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενισχυθεί η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στις περιοχές αυτές ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εγκληματικότητα;

O Ερωτών Βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ