ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ.Α.Κ
Μεταφορά Δημοτικής Βιβλιοθήκης

  Είναι αληθές ότι ο δήμος μας σχεδιάζει την μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκες, από το κτίριο της πλατείας 25ης Μαρτίου, στο κτίριο του SPORT CAFE ;
  Σας έχει απασχολήσει το γεγονός ότι η Βιβλιοθήκη πρέπει να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε οι αναγνώστες Δημότες, να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης από όλα τα σημεία της πόλης.

  Σας έχει απασχολήσει το γεγονός ότι το SPORT CAFE είναι σχεδιασμένο, με επένδυση υψηλού κόστους,  από τον τότε πρόεδρο Δημοτικής επιχείρησης κο Χρήστο Αποστολόπουλο με υποδομές και πλήρη κουζίνα, για να λειτουργήσει ως καφετέρια-εστιατόριο μέσα σε αθλητικούς χώρους, εξυπηρετώντας αθλούμενους και όχι μόνο.
  Σας έχει απασχολήσει, το κόστος, που θα απαιτηθεί για την διαμόρφωση του χώρου σε βιβλιοθήκη σήμερα και ανακατασκευή  όταν στεγαστεί οριστικά η Βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.
Μήπως να σκεφτείτε σοβαρά, ότι η θέση που σήμερα λειτουργεί, είναι η καταλληλότερη, διότι πέραν των προαναφερόμενων, κατοχυρώνει ως περιουσιακό στοιχείο της πόλης το αμφισβητούμενο από τους Νασταίους κτίριο της πλατείας 25ης Μαρτίου.
  Ποιοι αποφασίζουν και γιατί ;
  Μήπως έχουν ερωτηθεί οι δημότες αναγνώστες που επισκέπτονται την βιβλιοθήκη;
Μήπως η μεταφορά αποτελεί αίτημα των αναγνωστών;
  Κατά το ΕΝΑΚ, οι ανάγκες σήμερα της βιβλιοθήκης είναι, η πλήρης ηλεκτρονική λειτουργία της και η προσπάθεια διεύρυνσης του αναγνωστικού κοινού, για να επιτελέσει καλύτερα το έργο της στην πόλη.

Αίτημα Δημ. Συμβούλου Μαρκουλάκη Κατερίνας

Στο Δ.Σ. Του ΠΑΟΔΗΛ της 30/09/2011 στην ατζέντα των θεμάτων, το 8ο  θέμα ήταν έγγραφο αίτημα της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας κας Κατερίνας Μαρκουλάκη, υπεύθυνης πρωτοκόλλου Συνεργασίας Δήμου και Εκκλησιών, όπου ζητούσε να εγκριθούν :
-        50 ετήσιες συνδρομές για το κολυμβητήριο
-        50 ετήσιες συνδρομές για το Δημοτικό Γυμναστήριο
-        50 εισιτήρια ελευθέρας για τον θερινό κινηματογράφο
-        50 εισιτήρια ελευθέρας για το Θέατρο Άλσους  Δ.Κιντής
για χορηγία δωρεάν σε εθελοντές αιμοδότες.
   Η πρόεδρος του Δ.Σ. απέσυρε το υπόψη θέμα, που η ίδια είχε συμπεριλάβει στην πρόσκληση των θεμάτων της ατζέντας, ως ελλιπές.

   Το ΕΝΑΚ υποστηρίζει ότι η προσφορά αίματος δεν είναι ούτε ανταποδοτική, ούτε ανταλλάξιμη, είναι προσφορά στην ζωή και στον άνθρωπο. Αν όμως αποδεχθεί ο ΠΑΟΔΗΛ -κακώς- να ασχοληθεί με το υπόψη αίτημα, τότε γεννάται το ερώτημα, τι θα πράξει με τους αιμοδότες συνδημότες μας,  των Συλλόγων Γονέων, Εκπαιδευτικών και φορέων της πόλης, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούν οργανωμένες αιμοδοσίες καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

Προαποφασισμένες αποφάσεις νομικών Προσώπων Δήμου.

   Πιστεύουμε ότι μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, στα  ΔΣ των Νομικών Προσώπων του Δήμου θα σταματούσε η εισαγωγή θεμάτων εκ των υστέρων έγκριση ενώ ήδη υλοποιούνται.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων του ΕΝΑΚ στα όργανα και καταψήφιση των, το κακό συνεχίζεται, στο όνομα της έγκρισης των από την πλειοψηφία των μελών που διαθέτει  στα Συμβούλια η Δημαρχιακή Παράταξη.

 
 Στο Δ.Σ. Του ΠΑΟΔΗΛ της 30.09.2011  το 5ο θέμα ήταν :
Καθορισμός Συνδρομών Εργαστηρίων Τέχνης.
   Στο χωρίς υπογραφή εισηγητικό σημείωμα αναγράφεται μεταξύ άλλων :
“……..Φέτος που η γενικότερη οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα μας με δριμύτητα και επιβάλλει την περικοπή προσωπικού, δαπανών και υπηρεσιών, το Ν.Π. του Δήμου μας επιμένει σε μια πολιτιστική πολιτική με κοινωνικό πρόσωπο και συνεχίζει την λειτουργία των εργαστηρίων
Τέχνης………”

   Παρακάτω εισηγείται να εγκριθεί από τα μέλη του Δ.Σ., ετήσια συνδρομή 40 € κλπ...
  
Σημειώνουμε ότι :
α. Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν εισπράξει το 50% του υπόψη ποσού
β. Για πρώτη φορά ζητούν συνδρομή από τους εκπαιδευόμενους των εργαστηρίων, από τη λειτουργία τους στον Δήμο.
γ. Έχει δεσμευτεί στο Δ.Σ. η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ στην αρχή ανάληψης των καθηκόντων της, να μην επιβάλλει νέα χαράτσια και να μην αυξήσει την συμμετοχή των δημοτών μας σε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του ΠΑΟΔΗΛ

Γεννάται το ερώτημα, η οικονομική κρίση που επικαλούνται στο εισηγητικό, ότι πλήττει την χώρα μας, νομίζουν ότι δεν  πλήττει και τους συμπολίτες μας.; Γιαυτό επέβαλλαν την συνδρομή των 40 €

Το ΕΝ.Α.Κ θα μπορούσε να συμφωνήσει, εάν η συνδρομή απέβλεπε με τεκμηριωμένη πρόταση του Δήμου, που θα αφορούσε την στέγη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την υποστήριξη του έργου μέσα από τις εκθέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως  η αλλαγή της πολιτικής του Δήμου, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρόφιμα που δεν χαλανε

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ