Εκρηξη στη Ζησιμοπούλου Ζημιες χιλιαδων Ε στα μαγαζια

Βομβαρδισμένη περιοχή θυμίζει το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας γύρω από την πλατεία Εσπερίδων, όπου στις 4 τα ξημερώματα  εξερράγη ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός, έξω από κατάστημα ενδυμάτων, στην οδό Ανδρέα Μεταξά 24.
Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε καταστήματα και διαμερίσματα πολυκατοικιών, μέχρι και τον τρίτο όροφο και σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων
Το κατάστημα ενδυμάτων ισοπεδώθηκε, ενώ τουλάχιστον άλλα 20 καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Στην είσοδο του καταστήματοςοδό Α. Μεταξά 24. που τοποθετήθηκε η βόμβα άνοιξε κρατήρας βάθους 30 εκατοστών στο πεζοδρόμιο και μόνο λόγω της προχωρημένης ώρας και της απουσίας περαστικών δεν υπήρξαν θύματα.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών της Ασφάλειας, που ερευνούν το χώρο για τη συλλογή στοιχείων, ενδέχεται στο μηχανισμό να χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και 10 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα , αλλά εξετάζεται κυρίως η εκδοχή να υπάρχει κύκλωμα εκβιαστών.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να απομακρυνθούν τα θραύσματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρόφιμα που δεν χαλανε

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ