ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ :ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Φ.Κ.Α.)

Καλούμε όλους του συνδημότες μας στα εγκαίνια του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 12 του Δεκέμβρη, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στην οδό Ιάσονος και Καραμανλή 12, Κάτω Ηλιούπολη.
 Σκοπός του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα κάλυψης των φαρμακευτικών τους αναγκών. Το Φ.Κ.Α. ιδρύεται, και θα λειτουργεί, με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη του Τοπικού Τομέα Φαρμακοποιών Ηλιούπολης, τηρώντας ό,τι από το νόμο προβλέπεται.

Έδρα του Φ.Κ.Α. ορίζεται το Α΄ Παράρτημα Αλληλεγγύης Κ.Α.Φ.Α.Δ.Η.Λ., Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος, Κάτω Ηλιούπολη. Το Φ.Κ.Α. θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, ώρα 9.00-13.00, και κάθε Τρίτη, ώρα 8.30-11.30. Τηλέφωνο : 2109917855.
Όσοι δημότες ή κάτοικοι Ηλιούπολης έχουν στην οικία τους φάρμακα, που δεν τους είναι απαραίτητα ή δεν τα χρησιμοποιούν, μπορούν να τα προσκομίζουν στο Φ.Κ.Α. τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του. Αφού ελεγχθούν οι συσκευασίες τους (ημερομηνία λήξης κ.λπ.), θα καταγράφονται, θα ταξινομούνται, και θα τοποθετούνται σε προθήκες, ανάλογα με την κατηγορία του φαρμάκου (π.χ. αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά, αντιψυχωσικά κλπ).
Παρακαλούμε θερμά και όλους τους φαρμακοποιούς της πόλης μας, να συνδράμουν με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο την προσπάθεια της κοινωνικής υπηρεσίας.
Δεν θα παραλαμβάνονται ληγμένα φάρμακα, κατεστραμμένες συσκευασίες, χρησιμοποιημένα κολλύρια, αλοιφές, κρέμες, σιρόπια, φιαλίδια, βρογχοδιασταλτικά εισπνεόμενα. Το Φ.Κ.Α. δεν θα παραλαμβάνει, και δεν θα χορηγεί, παιδιατρικά-ηρεμιστικά-υπνωτικά φάρμακα, και φάρμακα που συντηρούνται στο ψυγείο.
Δικαιούχοι της παροχής φαρμάκων από το Φ.Κ.Α. είναι:
α) Ανασφάλιστοι (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά).
β) Άποροι, που διαθέτουν Βιβλιάριο Απορίας από την Κοινωνική Πρόνοια.
γ) Άνεργοι, που έχουν κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Η παροχή των φαρμάκων από το Φ.Κ.Α στους δικαιούχους δεν θα είναι μόνιμη και συνεχής για το κάθε είδος φαρμάκου που λαμβάνουν, γιατί αυτό εξαρτάται από τις προσφορές των συμπολιτών μας και το απόθεμα που θα υπάρχει.
Τα δικαιολογητικά για την παροχή φαρμάκων στους δικαιούχους είναι:
1/ Αστυνομική ταυτότητα του δικαιούχου
2/ Λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε, που αποδεικνύει ότι οι δικαιούχοι είναι δημότες ή κάτοικοι Ηλιούπολης.
3/Για τους ανασφάλιστους, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι δε διαθέτουν βιβλιάριο ασθενείας και πρόσφατη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού ή Δημοσίου Νοσοκομείου με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.
4/ Για τους άπορους, απαιτείται η προσκόμιση του βιβλιαρίου Απορίας, στο οποίο θα αναγράφεται η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.
5/ Για τους άνεργους, απαιτείται κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ και προσκόμιση του βιβλιαρίου ασθενείας εάν υπάρχει, με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.
Στο Φ.Κ.Α θα τηρείται βιβλίο Ταξινόμησης των φαρμάκων που εισέρχονται και βιβλίο Κίνησης των φαρμάκων που εξέρχονται προς τους δικαιούχους.
Υπεύθυνοι λειτουργίας του Φ.Κ.Α είναι οι Νοσηλευτές:
Κων/νος Μπαλταδώρος κάθε Δευτέρα
Ευαγγελία Λεβέντη κάθε Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου: όλα για το Ταεκβοντό