«Λίγο νερό ακόμα». Συζητηση στα πλαίσια της Νεανικής Συνάξεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας,


Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στα πλαίσια της Νεανικής Συνάξεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν προσκεκλημένος και προσήλθε, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος Υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνος και μέλος της Επιτροπής Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.
Στις 8.30 μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Αποδείπνου από τον Υπεύθυνο της Συνάξεως π. Αντώνιο Χρήστου και στις 9.00 μ.μ. που ολοκληρώθηκε, η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από νέους, αλλά και πιστούς διαφόρων ηλικιών.
Ο π. Κωνσταντίνος στην αρχή έκανε μία μικρή εισαγωγή για την ταινία που προβλήθηκε αμέσως μετά, με γενικό τίτλο «Λίγο νερό ακόμα». Μία ταινία ισπανικής παραγωγής, που αναφερόταν στο γύρισμα μίας ταινίας στη Βολιβία, σχετικά με τον Χριστόφορο Κολόμβο και πως βίαια ο Δυτικός κόσμος και ο Χριστιανισμός, επεβλήθη δια της βίας στην Αμερική και πως οι Ιθαγενείς από κύριοι, γίνανε υποτελείς στην ίδια τους τη πατρίδα.
Παράλληλα όμως με το γύρισμα της ταινίας, η ταινία εστίαζε στον αγώνα των κατοίκων (που είχαν γίνει οι περισσότεροι κομπάρσοι στην ταινία, έναντι μόλις δύο δολαρίων την ημέρα) κατά της πολυεθνικής εταιρίας και της κυβερνήσεως γενικότερα, που είχαν κάνει το νερό όχι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό και μάλιστα ξένων πολυεθνικών συμφερόντων και οι κάτοικοι σταδιακά εξεργέθηκαν εναντίον τους. Αυτοί οι δύο άξονες μέσα από τους πρωταγωνιστές περιπλέκονταν κάνοντας το παρελθόν με το παρόν να μοιάζει τόσο πολύ και φυσικά και με την δικιά μας χώρα την Ελλάδα…με το ΔΝΤ.


Από τις κορυφαίες στιγμές της ταινίας, ήταν η άρνηση των γυναικών να παίξουν την σκηνή που έπνιγαν τα παιδιά τους, τους Ιθαγενείς που αρνήθηκαν τον Θεό των Χριστιανών από αντίδραση αφού έβλεπαν την βιωτή τους έναντι των ίδιων των Ιθαγενών, τον Ιερέα που εναντιώθηκε κάθετα, κατά της παπικής και Βασιλικής εξουσίας βλέποντας και καυτηριάζοντας με τα κηρύγματά του, τα εγκλήματα που έκαναν στο όνομα του Θεού και του πολιτισμού. Του πρωταγωνιστή βολιβιανού, που θυσίασε τα πάντα για τον αγώνα της χώρας του και του παραγωγού της ταινίας που σε αντίθεση με τους άλλους συντελεστές πήγαν να σώσουν τους εαυτούς τους, αυτός πήγε να σώσει το κοριτσάκι που κινδύνευε.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στη ταινία και στα σύγχρονα μηνύματα και σημασία τελικά έχει, τι εμείς μπορούμε να κάνουμε και να το πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έστω και αν ο πόλεμος δείχνει χαμένος…σημασία έχει οι προσωπικές μάχες και η συνέπεια λόγων και έργων….

Ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή τεσσαρακοστή και ενημέρωσε για την επόμενη συνάντηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΟΝ .

WHO IS WHO:ΤΣΑΠΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ